Saltar al contingut principal

Producció final agrària. Per productes

Producció final agrària (SEC-2010). Per productes. A preus corrents Catalunya. 2009
Valor Variació (%)
Producció final agrícola 1.498,36 -10,94
Cereals 265,16 19,31
Patates 5,86 -45,64
Plantes industrials 5,26 8,01
Plantes farratges 43,60 -21,74
Hortalisses 157,40 -4,68
Fruita fresca 300,21 -29,05
Fruita seca 45,75 -28,22
Cítrics 68,94 3,67
Raïm 54,99 -23,39
Oliva 16,47 -33,78
Vi i most 60,93 7,04
Oli d'oliva 58,09 28,29
Plantes i flors 260,90 -12,98
Altres productes vegetals 154,80 -9,77
Producció final ramadera 2.290,10 -2,42
Carn i bestiar 1.986,42 -0,73
Bovins 225,04 -13,99
Ovins i cabrum 62,42 1,63
Porcins 1.253,05 1,00
Aviram 385,21 2,62
Equí 11,85 -5,43
Altres animals (conills) 48,84 -1,27
Productes animals 303,68 -12,22
Llet 168,48 -26,96
Ous 125,90 17,12
Altres productes 9,30 19,54
Producció de serveis a l'agricultura 30,13 1,72
Activitats secundàries no agràries no separables 98,58 -1,89
Producció final total 3.917,17 -5,83
Unitats: Milions d'euros.
Font: Departament d'Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural.
Notes:
Raïm: Inclou majoritariament raïm per a vinificació, i també raïm de taula.
Oliva: Inclou majoritariament oliva per a almàssera, i també oliva de taula.
Vi i most i Oli d'oliva: Només inclou l'elaborat pel pagès i les cooperatives.
Plantes i flors: Inclou les noves plantacions.

Darrera actualització: 7 de setembre de 2012. Sèries revisades el 29 de novembre de 2024.

Nota metodològica

Definició de conceptes

Preu corrent
Mesura econòmica d'una variable en un moment concret i que reflecteix els creixements deguts a la variació real i a la variació de preus.
Producció agrària
Quantitat de béns i serveis produïts pel sector agrari (producció total) que poden anar destinats al mateix sector agrari (reocupació) o fora del sector (producció final agrària). La valoració es fa d'acord amb la mitjana ponderada anual dels preus percebuts de cada producte.

Aspectes metodològics

Des de l'any 2000 s'han de presentar els Comptes Econòmics de l'Agricultura (CEA) de Catalunya en el marc de la metodologia del Sistema Europeu de Comptes Econòmics Integrats (SEC 1995 fins el 2013 i SEC 2010 a partir del 2014 inclòs) de l'Oficina Estadística de les Comunitats Europees (EUROSTAT).

El valor de la producció és a preus bàsics, i s'obté com a resultat d'afegir al preu que rep el productor les subvencions al producte netes d'impostos. Això suposa que part de les subvencions d'explotació de la metodologia anterior s'incorporen a la valoració de la producció final agrària (a preus bàsics), i la resta s'assigna a Altres subvencions.