Saltar al contingut principal

Producció final agrària. Per productes

Producció final agrària (SEC-2010). Per productes. A preus corrents Catalunya. 2010
Valor Variació (%)
Producció final agrícola 1.564,77 4,43
Cereals 282,00 6,35
Patates 9,61 63,99
Plantes industrials 6,29 19,58
Plantes farratges 39,30 -9,86
Hortalisses 142,88 -9,22
Fruita fresca 382,17 27,30
Fruita seca 49,93 9,14
Cítrics 53,20 -22,83
Raïm 53,15 -3,35
Oliva 17,87 8,50
Vi i most 53,78 -11,73
Oli d'oliva 47,06 -18,99
Plantes i flors 254,24 -2,55
Altres productes vegetals 172,94 11,72
Producció final ramadera 2.243,69 -2,03
Carn i bestiar 1.936,08 -2,53
Bovins 221,46 -1,59
Ovins i cabrum 34,71 -44,39
Porcins 1.238,39 -1,17
Aviram 374,85 -2,69
Equí 13,96 17,81
Altres animals (conills) 52,71 7,92
Productes animals 307,61 1,29
Llet 182,69 8,43
Ous 117,93 -6,33
Altres productes 6,99 -24,84
Producció de serveis a l'agricultura 36,53 21,24
Activitats secundàries no agràries no separables 97,05 -1,55
Producció final total 3.942,04 0,63
Unitats: Milions d'euros.
Font: Departament d'Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural.
Notes:
Raïm: Inclou majoritariament raïm per a vinificació, i també raïm de taula.
Oliva: Inclou majoritariament oliva per a almàssera, i també oliva de taula.
Vi i most i Oli d'oliva: Només inclou l'elaborat pel pagès i les cooperatives.
Plantes i flors: Inclou les noves plantacions.

Darrera actualització: 3 de febrer de 2014. Sèries revisades el 29 de novembre de 2024.

Nota metodològica

Definició de conceptes

Preu corrent
Mesura econòmica d'una variable en un moment concret i que reflecteix els creixements deguts a la variació real i a la variació de preus.
Producció agrària
Quantitat de béns i serveis produïts pel sector agrari (producció total) que poden anar destinats al mateix sector agrari (reocupació) o fora del sector (producció final agrària). La valoració es fa d'acord amb la mitjana ponderada anual dels preus percebuts de cada producte.

Aspectes metodològics

Des de l'any 2000 s'han de presentar els Comptes Econòmics de l'Agricultura (CEA) de Catalunya en el marc de la metodologia del Sistema Europeu de Comptes Econòmics Integrats (SEC 1995 fins el 2013 i SEC 2010 a partir del 2014 inclòs) de l'Oficina Estadística de les Comunitats Europees (EUROSTAT).

El valor de la producció és a preus bàsics, i s'obté com a resultat d'afegir al preu que rep el productor les subvencions al producte netes d'impostos. Això suposa que part de les subvencions d'explotació de la metodologia anterior s'incorporen a la valoració de la producció final agrària (a preus bàsics), i la resta s'assigna a Altres subvencions.