Saltar al contingut principal

Producció final agrària. Per productes

Producció final agrària (SEC-2010). Per productes. A preus corrents Catalunya. 2016
Valor Variació (%)
Producció final agrícola 1.506,14 5,97
Cereals 278,23 16,21
Patates 8,95 2,87
Plantes industrials 19,20 2,24
Plantes farratges 151,11 8,52
Hortalisses 136,19 -2,23
Fruita fresca 337,69 9,19
Fruita seca 54,45 -15,08
Cítrics 65,37 11,32
Raïm 81,50 8,39
Oliva 21,07 6,68
Vi i most 76,15 7,42
Oli d'oliva 52,85 -26,67
Plantes i flors 221,50 11,81
Altres productes vegetals 1,88 -75,62
Producció final ramadera 2.747,08 1,88
Carn i bestiar 2.450,17 3,19
Bovins 291,08 -9,28
Ovins i cabrum 57,72 20,65
Porcins 1.599,02 10,10
Aviram 453,25 -9,15
Equí 9,56 -4,59
Altres animals (conills) 39,54 -10,79
Productes animals 296,91 -7,78
Llet 228,71 -2,19
Ous 55,55 -24,25
Altres productes 12,64 -14,54
Producció de serveis a l'agricultura 42,17 -3,94
Activitats secundàries no agràries no separables 79,69 1,46
Producció final total 4.375,09 3,19
Unitats: Milions d'euros.
Font: Departament d'Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural.
Notes:
Raïm: Inclou majoritariament raïm per a vinificació, i també raïm de taula.
Oliva: Inclou majoritariament oliva per a almàssera, i també oliva de taula.
Vi i most i Oli d'oliva: Només inclou l'elaborat pel pagès i les cooperatives.
Plantes i flors: Inclou les noves plantacions.

Darrera actualització: 14 de novembre de 2018. Sèries revisades el 29 de novembre de 2024.

Nota metodològica

Definició de conceptes

Preu corrent
Mesura econòmica d'una variable en un moment concret i que reflecteix els creixements deguts a la variació real i a la variació de preus.
Producció agrària
Quantitat de béns i serveis produïts pel sector agrari (producció total) que poden anar destinats al mateix sector agrari (reocupació) o fora del sector (producció final agrària). La valoració es fa d'acord amb la mitjana ponderada anual dels preus percebuts de cada producte.

Aspectes metodològics

Des de l'any 2000 s'han de presentar els Comptes Econòmics de l'Agricultura (CEA) de Catalunya en el marc de la metodologia del Sistema Europeu de Comptes Econòmics Integrats (SEC 1995 fins el 2013 i SEC 2010 a partir del 2014 inclòs) de l'Oficina Estadística de les Comunitats Europees (EUROSTAT).

El valor de la producció és a preus bàsics, i s'obté com a resultat d'afegir al preu que rep el productor les subvencions al producte netes d'impostos. Això suposa que part de les subvencions d'explotació de la metodologia anterior s'incorporen a la valoració de la producció final agrària (a preus bàsics), i la resta s'assigna a Altres subvencions.