Saltar al contingut principal

Producció final agrària. Per productes

Producció final agrària (SEC-2010). Per productes. A preus corrents Catalunya. 2018
Valor Variació (%)
Producció final agrícola 1.701,91 10,17
Cereals 328,23 26,42
Patates 6,23 -4,15
Plantes industrials 23,61 29,02
Plantes farratges 165,01 12,06
Hortalisses 120,88 -8,36
Fruita fresca 413,98 18,03
Fruita seca 39,51 -17,00
Cítrics 41,13 -23,29
Raïm 110,30 18,51
Oliva 13,08 -59,30
Vi i most 89,37 -0,95
Oli d'oliva 70,66 7,52
Plantes i flors 274,54 12,07
Altres productes vegetals 5,38 70,79
Producció final ramadera 3.085,51 2,81
Carn i bestiar 2.751,63 3,20
Bovins 400,00 11,87
Ovins i cabrum 54,09 13,90
Porcins 1.694,46 -1,12
Aviram 551,80 10,38
Equí 10,90 19,26
Altres animals (conills) 40,38 4,91
Productes animals 333,88 -0,31
Llet 242,33 0,90
Ous 76,69 -2,43
Altres productes 14,86 -7,99
Producció de serveis a l'agricultura 44,01 1,85
Activitats secundàries no agràries no separables 81,05 2,32
Producció final total 4.912,47 5,23
Unitats: Milions d'euros.
Font: Departament d'Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural.
Notes:
Raïm: Inclou majoritariament raïm per a vinificació, i també raïm de taula.
Oliva: Inclou majoritariament oliva per a almàssera, i també oliva de taula.
Vi i most i Oli d'oliva: Només inclou l'elaborat pel pagès i les cooperatives.
Plantes i flors: Inclou les noves plantacions.

Darrera actualització: 8 de març de 2021. Sèries revisades el 29 de novembre de 2024.

Nota metodològica

Definició de conceptes

Preu corrent
Mesura econòmica d'una variable en un moment concret i que reflecteix els creixements deguts a la variació real i a la variació de preus.
Producció agrària
Quantitat de béns i serveis produïts pel sector agrari (producció total) que poden anar destinats al mateix sector agrari (reocupació) o fora del sector (producció final agrària). La valoració es fa d'acord amb la mitjana ponderada anual dels preus percebuts de cada producte.

Aspectes metodològics

Des de l'any 2000 s'han de presentar els Comptes Econòmics de l'Agricultura (CEA) de Catalunya en el marc de la metodologia del Sistema Europeu de Comptes Econòmics Integrats (SEC 1995 fins el 2013 i SEC 2010 a partir del 2014 inclòs) de l'Oficina Estadística de les Comunitats Europees (EUROSTAT).

El valor de la producció és a preus bàsics, i s'obté com a resultat d'afegir al preu que rep el productor les subvencions al producte netes d'impostos. Això suposa que part de les subvencions d'explotació de la metodologia anterior s'incorporen a la valoració de la producció final agrària (a preus bàsics), i la resta s'assigna a Altres subvencions.