Saltar al contingut principal

Producció final agrària. Per productes

Producció final agrària (SEC-2010). Per productes. A preus corrents Catalunya. 2020
Valor Variació (%)
Producció final agrícola 1.750,19 8,39
Cereals 373,75 42,53
Patates 5,59 -28,69
Plantes industrials 20,91 16,13
Plantes farratges 188,48 6,60
Hortalisses 134,15 -2,57
Fruita fresca 472,99 13,12
Fruita seca 45,41 -26,04
Cítrics 59,16 9,85
Raïm 39,02 -48,67
Oliva 20,08 -6,12
Vi i most 56,44 -19,15
Oli d'oliva 45,73 45,88
Plantes i flors 282,25 2,47
Altres productes vegetals 6,23 29,05
Producció final ramadera 3.213,22 -0,72
Carn i bestiar 2.884,20 -1,06
Bovins 290,99 -26,63
Ovins i cabrum 50,25 8,58
Porcins 1.992,00 2,19
Aviram 517,53 8,55
Equí 7,29 1,40
Altres animals (conills) 26,12 -32,72
Productes animals 329,02 2,37
Llet 253,47 3,63
Ous 62,45 -4,20
Altres productes 13,10 12,67
Producció de serveis a l'agricultura 51,96 8,73
Activitats secundàries no agràries no separables 50,80 -37,73
Producció final total 5.066,17 1,72
Unitats: Milions d'euros.
Font: Departament d'Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural.
Notes:
Raïm: Inclou majoritariament raïm per a vinificació, i també raïm de taula.
Oliva: Inclou majoritariament oliva per a almàssera, i també oliva de taula.
Vi i most i Oli d'oliva: Només inclou l'elaborat pel pagès i les cooperatives.
Plantes i flors: Inclou les noves plantacions.

Darrera actualització: 11 de març de 2022. Sèries revisades el 29 de novembre de 2024.

Nota metodològica

Definició de conceptes

Preu corrent
Mesura econòmica d'una variable en un moment concret i que reflecteix els creixements deguts a la variació real i a la variació de preus.
Producció agrària
Quantitat de béns i serveis produïts pel sector agrari (producció total) que poden anar destinats al mateix sector agrari (reocupació) o fora del sector (producció final agrària). La valoració es fa d'acord amb la mitjana ponderada anual dels preus percebuts de cada producte.

Aspectes metodològics

Des de l'any 2000 s'han de presentar els Comptes Econòmics de l'Agricultura (CEA) de Catalunya en el marc de la metodologia del Sistema Europeu de Comptes Econòmics Integrats (SEC 1995 fins el 2013 i SEC 2010 a partir del 2014 inclòs) de l'Oficina Estadística de les Comunitats Europees (EUROSTAT).

El valor de la producció és a preus bàsics, i s'obté com a resultat d'afegir al preu que rep el productor les subvencions al producte netes d'impostos. Això suposa que part de les subvencions d'explotació de la metodologia anterior s'incorporen a la valoració de la producció final agrària (a preus bàsics), i la resta s'assigna a Altres subvencions.