Saltar al contingut principal

Producció de carn. Per espècies

Producció de carn. Sacrifici de bestiar i destinació de la carn. Per espècies Catalunya. 1999
Sacrifici de bestiar Destinació de la carn
Caps sacrificats (unitats) Pes en canal (tones) Consum directe (tones) Consum industrial (tones)
Boví 534.395 133.986 125.272 8.714
Vedelles 510.974 127.123 122.234 4.889
Boví major 23.421 6.863 3.038 3.825
Oví 2.299.254 28.496 28.166 330
Xais 2.237.782 27.339 27.331 8
Oví major 61.472 1.157 835 322
Cabrum 296.323 1.291 1.289 2
Porcí 11.544.201 916.726 380.183 536.543
Garrins 33.118 190 190 0
Resta porcí 11.511.083 916.536 379.993 536.543
Equí 9.077 2.205 2.204 0
Aviram (1) 231.639 352.823 343.653 9.170
Broilers 169.381 310.428 301.503 8.925
Gallines 3.716 9.065 8.982 83
Altres aus 58.542 33.330 33.168 162
Conills (1) 19.800 23.300 23.300 0
Total 266.122.250 1.458.827 904.067 554.759
Font: Departament d'Agricultura, Ramaderia i Pesca. Secretaria General.
Nota: (1) Els caps de sacrifici de bestiar es compten en milers.

Darrera actualització: 18 de juny de 2009.

Nota metodològica

Definició de conceptes

Broiler
Pollastre o polla d'engreix que es cria per a aprofitar-ne la carn.

Aspectes metodològics

Les dades de macromagnituds, superfície, maquinària i caps de bestiar, així com les de producció agrícola, ramadera i forestal , que s'actualitzen cada any, procedeixen del Departament d'Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació .

L'Enquesta de sacrifici de bestiar en escorxadors té l'objectiu d'obtenir informació de l'evolució de la producció càrnia a Catalunya per espècies i tipologia d'animals. La informació s'obté mensualment per les principals espècies ramaderes: boví, porcí, cabrum, aviram, conills o equí.

Amb caràcter anual també es duu a terme una enquesta complementària sobre el sacrifici del bestiar en escorxadors de l'any anterior que no va ser objecte de l'enquesta mensual.