Saltar al contingut principal

Producció de carn. Per espècies

Producció de carn. Sacrifici de bestiar i destinació de la carn. Per espècies Catalunya. 2000
Sacrifici de bestiar Destinació de la carn
Caps sacrificats (unitats) Pes en canal (tones) Consum directe (tones) Consum industrial (tones)
Boví 518.675 130.036 119.010 11.026
Vedelles 494.007 122.816 116.344 6.472
Boví major 24.668 7.220 2.666 4.554
Oví 2.283.622 27.962 27.341 621
Xais 2.242.732 27.212 26.695 517
Oví major 40.890 750 646 104
Cabrum 291.692 1.268 1.255 13
Porcí 11.567.227 894.380 373.340 521.040
Garrins 15.465 95 88 7
Resta porcí 11.551.762 894.285 373.252 521.033
Equí 10.794 2.520 2.518 2
Aviram (1) 223.308 327.679 319.044 8.635
Broilers 155.877 278.580 270.066 8.514
Gallines 4.412 10.459 10.374 85
Altres aus 63.019 38.640 38.604 36
Conills (1) 21.310 23.700 23.700 0
Total 259.290.010 1.407.545 866.208 541.337
Font: Departament d'Agricultura, Ramaderia i Pesca. Direcció de Serveis.
Nota: (1) Els caps de sacrifici de bestiar es compten en milers.

Darrera actualització: 18 de juny de 2009.

Nota metodològica

Definició de conceptes

Broiler
Pollastre o polla d'engreix que es cria per a aprofitar-ne la carn.

Aspectes metodològics

Les dades de macromagnituds, superfície, maquinària i caps de bestiar, així com les de producció agrícola, ramadera i forestal , que s'actualitzen cada any, procedeixen del Departament d'Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació .

L'Enquesta de sacrifici de bestiar en escorxadors té l'objectiu d'obtenir informació de l'evolució de la producció càrnia a Catalunya per espècies i tipologia d'animals. La informació s'obté mensualment per les principals espècies ramaderes: boví, porcí, cabrum, aviram, conills o equí.

Amb caràcter anual també es duu a terme una enquesta complementària sobre el sacrifici del bestiar en escorxadors de l'any anterior que no va ser objecte de l'enquesta mensual.