Saltar al contingut principal

Producció de carn. Per espècies

Producció de carn. Sacrifici de bestiar i destinació de la carn. Per espècies Catalunya. 2001
Sacrifici de bestiar Destinació de la carn
Caps sacrificats (unitats) Pes en canal (tones) Consum directe (tones) Consum industrial (tones)
Boví 502.673 126.253 120.324 5.929
Vedelles 494.651 123.993 119.449 4.544
Boví major 8.022 2.260 875 1.385
Oví 2.296.673 28.127 27.847 280
Xais 2.274.505 27.712 27.625 87
Oví major 22.168 415 222 193
Cabrum 180.336 780 780 0
Porcí 12.089.711 951.146 492.228 458.918
Garrins 36.899 219 205 14
Resta porcí 12.052.812 950.927 492.023 458.904
Equí 15.859 3.441 3.426 15
Aviram (1) 241.719 331.291 300.795 30.496
Broilers 167.661 294.442 268.516 25.926
Gallines 5.810 12.834 11.697 1.137
Altres aus 68.248 24.015 20.582 3.433
Conills (1) 20.620 25.000 25.000 0
Total 277.424.252 1.466.038 970.400 495.638
Font: Departament d'Agricultura, Ramaderia i Pesca. Direcció de Serveis.
Nota: (1) Els caps de sacrifici de bestiar es compten en milers.

Darrera actualització: 18 de juny de 2009.

Nota metodològica

Definició de conceptes

Broiler
Pollastre o polla d'engreix que es cria per a aprofitar-ne la carn.

Aspectes metodològics

Les dades de macromagnituds, superfície, maquinària i caps de bestiar, així com les de producció agrícola, ramadera i forestal , que s'actualitzen cada any, procedeixen del Departament d'Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació .

L'Enquesta de sacrifici de bestiar en escorxadors té l'objectiu d'obtenir informació de l'evolució de la producció càrnia a Catalunya per espècies i tipologia d'animals. La informació s'obté mensualment per les principals espècies ramaderes: boví, porcí, cabrum, aviram, conills o equí.

Amb caràcter anual també es duu a terme una enquesta complementària sobre el sacrifici del bestiar en escorxadors de l'any anterior que no va ser objecte de l'enquesta mensual.