Saltar al contingut principal

Producció de carn. Per espècies

Producció de carn. Sacrifici de bestiar i destinació de la carn. Per espècies Catalunya. 2002
Sacrifici de bestiar Destinació de la carn
Caps sacrificats (unitats) Pes en canal (tones) Consum directe (tones) Consum industrial (tones)
Boví 530.589 129.241 122.593 6.649
Vedelles 512.977 124.066 120.423 3.644
Boví major 17.612 5.174 2.170 3.005
Oví 2.293.412 28.508 28.363 142
Xais 2.259.951 27.902 27.861 38
Oví major 33.461 605 501 104
Cabrum 190.319 831 828 2
Porcí 12.574.400 1.010.287 557.174 453.112
Garrins 48.157 255 250 5
Resta porcí 12.526.243 1.010.032 556.924 453.107
Equí 9.991 2.239 2.239 0
Aviram (1) 230.381 348.515 327.577 20.115
Broilers 162.451 291.010 270.877 20.046
Gallines 4.932 12.541 12.506 35
Altres aus 62.998 44.964 44.194 34
Conills (1) 20.920 25.700 25.700 0
Total 266.899.711 1.545.320 1.064.474 480.021
Font: Departament d'Agricultura, Ramaderia i Pesca. Direcció de Serveis.
Nota: (1) Els caps de sacrifici de bestiar es compten en milers.

Darrera actualització: 18 de juny de 2009.

Nota metodològica

Definició de conceptes

Broiler
Pollastre o polla d'engreix que es cria per a aprofitar-ne la carn.

Aspectes metodològics

Les dades de macromagnituds, superfície, maquinària i caps de bestiar, així com les de producció agrícola, ramadera i forestal , que s'actualitzen cada any, procedeixen del Departament d'Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació .

L'Enquesta de sacrifici de bestiar en escorxadors té l'objectiu d'obtenir informació de l'evolució de la producció càrnia a Catalunya per espècies i tipologia d'animals. La informació s'obté mensualment per les principals espècies ramaderes: boví, porcí, cabrum, aviram, conills o equí.

Amb caràcter anual també es duu a terme una enquesta complementària sobre el sacrifici del bestiar en escorxadors de l'any anterior que no va ser objecte de l'enquesta mensual.