Saltar al contingut principal

Producció de carn. Per espècies

Producció de carn. Sacrifici de bestiar i destinació de la carn. Per espècies Catalunya. 2005
Sacrifici de bestiar Destinació de la carn
Caps sacrificats (unitats) Pes en canal (tones) Consum directe (tones) Consum industrial (tones)
Boví 553.640 137.412 127.389 10.023
Vedelles 534.770 131.933 125.425 6.508
Boví major 18.870 5.479 1.964 3.515
Oví 1.835.859 22.762 22.762 0
Xais 1.786.407 21.984 21.984 0
Oví major 49.452 778 778 0
Cabrum 207.144 905 905 0
Porcí 15.293.663 1.225.131 708.741 516.390
Garrins 43.371 278 278 .. Dada confidencial, amb baixa fiabilitat o no disponible
Resta porcí 15.250.292 1.224.853 708.463 516.390
Equí 7.060 1.644 1.644 0
Aviram (1) 224.716 349.045 329.144 19.901
Broilers 156.175 275.353 257.424 17.929
Gallines 4.426 11.970 11.970 0
Altres aus 64.115 61.722 59.750 1.972
Conills (1) 16.450 20.550 20.550 0
Total 259.063.366 1.757.449 1.211.135 546.314
Font: Departament d'Agricultura, Alimentació i Acció Rural.
Nota: (1) Els caps de sacrifici de bestiar es compten en milers.
(..) Dada confidencial, amb baixa fiabilitat o no disponible.

Darrera actualització: 18 de juny de 2009.

Nota metodològica

Definició de conceptes

Broiler
Pollastre o polla d'engreix que es cria per a aprofitar-ne la carn.

Aspectes metodològics

Les dades de macromagnituds, superfície, maquinària i caps de bestiar, així com les de producció agrícola, ramadera i forestal , que s'actualitzen cada any, procedeixen del Departament d'Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació .

L'Enquesta de sacrifici de bestiar en escorxadors té l'objectiu d'obtenir informació de l'evolució de la producció càrnia a Catalunya per espècies i tipologia d'animals. La informació s'obté mensualment per les principals espècies ramaderes: boví, porcí, cabrum, aviram, conills o equí.

Amb caràcter anual també es duu a terme una enquesta complementària sobre el sacrifici del bestiar en escorxadors de l'any anterior que no va ser objecte de l'enquesta mensual.