Saltar al contingut principal

Producció de carn. Per espècies

Producció de carn. Sacrifici de bestiar i destinació de la carn. Per espècies Catalunya. 2009
Sacrifici de bestiar Destinació de la carn
Caps sacrificats (unitats) Pes en canal (tones) Consum directe (tones) Consum industrial (tones)
Boví 473.842 116.416 100.061 16.355
Boví major (1) 18.376 5.536 1.629 3.907
Resta boví 455.466 110.880 98.432 12.448
Oví 1.476.213 18.412 17.816 0
Oví major 18.028 354 354 0
Xais 1.458.185 18.057 17.462 596
Cabrum 174.621 764 763 1
Porcí 16.717.939 1.338.063 903.620 434.443
Garrins 23.924 159 158 2
Resta porcí 16.694.015 1.337.904 903.462 434.442
Equí 6.369 1.544 1.527 16
Aviram 208.593 (2) 342.437 321.014 21.424
Broilers 153.816 272.697 253.392 19.305
Gallines 3.905 10.358 10.172 186
Altres aus 50.872 59.382 57.449 1.932
Conills 13.663 (2) 14.925 14.905 21
Total 241.104.999 1.832.561 1.359.705 472.260
Font: Departament d'Agricultura, Ramaderia, Pesca, Alimentació i Medi Natural.
Notes:
(1) Vaques que han parit algun cop.
En milers.

Darrera actualització: 12 de setembre de 2011.

Nota metodològica

Definició de conceptes

Broiler
Pollastre o polla d'engreix que es cria per a aprofitar-ne la carn.

Aspectes metodològics

Les dades de macromagnituds, superfície, maquinària i caps de bestiar, així com les de producció agrícola, ramadera i forestal , que s'actualitzen cada any, procedeixen del Departament d'Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació .

L'Enquesta de sacrifici de bestiar en escorxadors té l'objectiu d'obtenir informació de l'evolució de la producció càrnia a Catalunya per espècies i tipologia d'animals. La informació s'obté mensualment per les principals espècies ramaderes: boví, porcí, cabrum, aviram, conills o equí.

Amb caràcter anual també es duu a terme una enquesta complementària sobre el sacrifici del bestiar en escorxadors de l'any anterior que no va ser objecte de l'enquesta mensual.