Visitants estrangers. Turistes i excursionistes

Visitants estrangers. Turistes i excursionistes. Catalunya. 2017
Valor Variació (%)
Total 26.320,1 -5,3
Turistes 19.046,7 5,0
Excursionistes 7.273,4 -24,7
Unitats: Milers.
Font: Idescat, a partir de dades de l'Estadística de moviments turístics en frontera i Enquesta de despesa turística de l'INE.
Notes:
- Es consideren els visitants residents a l'estranger que tenen com a destinació principal del seu viatge Catalunya.
- Les taxes de variació de l'any 2016 són taxes enllaçades facilitades per l'INE.
- Les dades del darrer any són provisionals.
Visitants estrangers. Turistes i excursionistes. Espanya. 2017
Valor Variació (%)
Total 121.677,5 5,3
Turistes 81.786,4 8,6
Excursionistes 39.891,1 -0,9
Unitats: Milers.
Font: INE. Estadística de moviments turístics en frontera.
Nota:
- Les dades del darrer any són provisionals.

El nombre de visitants estrangers que tenen com a destinació principal del seu viatge Catalunya, segons dades provisionals, va ser de 26.320,1 milers l'any 2017, un 5,3% menys respecte a l'any anterior. D'aquests visitants, 19.046,7 milers eren turistes, és a dir, van pernoctar a Catalunya, mentre que 7.273,4 milers eren excursionistes. Això suposa un increment interanual del 5% pels turistes, mentre que els excursionistes mostren un decrement del 24,7%. A Espanya va augmentar el nombre de visitants estrangers (5,3%) i el de turistes (8,6%), mentre que el d'excursionistes baixa un 0,9%.

Data de publicació: 1 de febrer del 2018.

Cel·les: Totes

Seleccioneu una categoria per veure la seva sèrie temporal.

Nota metodològica

Turisme estranger a Catalunya és una explotació que realitza l'Institut d'Estadística de Catalunya de l'Estadística de moviments turístics en frontera (Frontur) i Enquesta de despesa turística (Egatur) de l'INE.

L'objectiu és mesurar mensualment el nombre de visitants residents a l'estranger segons les vies d'accés i el tipus de visitant, i conèixer les característiques principals dels viatges.

Aquesta estadística recull els viatges de turistes i excursionistes d'origen internacional segons país de residència habitual. És a dir, els viatges realitzats per viatgers que tenen com a residència habitual un país estranger, independentment de la seva nacionalitat.

Turista és la persona que es desplaça a una destinació principal fora del seu entorn habitual que implica almenys una pernoctació i de durada inferior a un any, si el motiu principal (inclòs negocis, oci o altres motius personals) és diferent d'una feina en una empresa establerta en el lloc visitat.

Excursionista és la persona que es desplaça a una destinació principal fora del seu entorn habitual sense pernoctar-hi. La visita ha de tenir les característiques següents:

  • El punt de partida ha de ser l'entorn habitual de la persona
  • No ha de formar part de la rutina diària de la persona
  • Ha de durar almenys tres hores
  • La seva freqüència ha de ser inferior a un cop per setmana

Fins al tercer trimestre de 2015 l'Institut de Turisme d'Espanya era l'encarregat de dur a terme l'Estadística de moviments turístics en frontera (Frontur) i l'Enquesta de despesa turística (Egatur). A partir del quart trimestre de 2015, l'organisme responsable d'aquestes operacions és l'INE. El traspàs de competències ha comportat també un canvi en el disseny i la metodologia de les enquestes que provoca que les dades no siguin del tot comparables amb les sèries anteriors.

Aquesta metodologia s'amplia a Turisme estranger.

Taules disponibles [+]

Vegeu també

El 24 d'abril del 2018 s'ha renovat la secció d'indicadors del web de l'Idescat. Estarà en fase de proves fins al 24 de maig del 2018. Disculpeu les molèsties que aquesta renovació us pugui ocasionar.

Sou aquí: