Saltar al contingut principal

Turistes estrangers. Despesa declarada

Turistes estrangers. Despesa declarada Catalunya. 2021
Valor Variació (%)
Despesa total (M€) 5.523,4 51,2
Despesa mitjana per persona (€) 954,3 1,1
Despesa mitjana diària per persona (€) 154,2 -3,4
Font: Idescat, a partir de dades de l'Estadística de moviments turístics en frontera i Enquesta de despesa turística de l'INE.
Nota: Es considera la despesa dels turistes residents a l'estranger que tenen com a destinació principal del seu viatge Catalunya.
Turistes estrangers. Despesa declarada Espanya. 2021
Valor Variació (%)
Despesa total (M€) 34.903,4 76,4
Despesa mitjana per persona (€) 1.119,4 7,1
Despesa mitjana diària per persona (€) 137,0 2,8
Font: INE. Enquesta de despesa turística.

Darrera actualització: 2 de febrer de 2022. Sèries revisades el 10 de març de 2022.

Dades mensuals Estadística TURDEST

Nota metodològica

Despesa del turisme estranger a Catalunya és una explotació que realitza l'Institut d'Estadística de Catalunya de l'Estadística de moviments turístics en frontera (Frontur) i Enquesta de despesa turística (Egatur) de l'INE.

L'objectiu és conèixer mensualment la despesa total, la despesa mitjana per persona i la despesa mitjana diària per persona dels turistes estrangers amb destinació principal a Catalunya.

La despesa declarada inclou les partides de transport, allotjament, restaurants, comestibles, activitats i altres despeses.

Fins al tercer trimestre de 2015 l'Institut de Turisme d'Espanya era l'encarregat de dur a terme l'Estadística de moviments turístics en frontera (Frontur) i l'Enquesta de despesa turística (Egatur). A partir del quart trimestre de 2015, l'organisme responsable d'aquestes operacions és l'INE. El traspàs de competències ha comportat també un canvi en el disseny i la metodologia de les enquestes que provoca que les dades no siguin del tot comparables amb les sèries anteriors.

Podeu obtenir més informació d'aquesta estadística a la metodologia.

Taules disponibles [+]