Saltar al contingut principal

Allotjaments turístics. Places

Allotjaments turístics. Places Catalunya. 2022
Valor Variació (%)
Establiments hotelers 323.064 1,1
Càmpings 270.342 0,1
Turime rural 20.963 2,3
Font: Idescat, a partir de les dades del Departament d'Empresa i Treball.
Allotjaments turístics. Places Espanya. 2022
Valor Variació (%)
Establiments hotelers .. Dada confidencial, amb baixa fiabilitat o no disponible .. Dada confidencial, amb baixa fiabilitat o no disponible
Càmpings .. Dada confidencial, amb baixa fiabilitat o no disponible .. Dada confidencial, amb baixa fiabilitat o no disponible
Turime rural .. Dada confidencial, amb baixa fiabilitat o no disponible .. Dada confidencial, amb baixa fiabilitat o no disponible
Font: INE.
(..) Dada confidencial, amb baixa fiabilitat o no disponible.

Darrera actualització: 25 de juliol de 2023.

TURALL

Aquesta estadística disposa d'una secció específica amb tota la informació disponible: Estadística d'establiments turístics (TURALL).

Nota metodològica

Dins de l'equipament turístic, el grup més significatiu és el que formen els diferents allotjaments: hotels i balnearis, càmpings i turisme rural.

Algunes definicions a considerar:

  • Plaça hotelera: Llit que ocupa una persona en un establiment hoteler. Es comptabilitzen els llits fixos, però no els supletoris que s'instal·lin provisionalment.
  • Plaça de càmping; Espai que ocupa una persona en una tenda d'acampada o caravana.

A partir de l'any 2011, d'acord amb l'article 49 del Decret 183/2010, de 23 de novembre, d'establiments d'allotjament turístic, la capacitat d'allotjament d'un càmping en nombre de places s'obté multiplicant per tres el nombre total d'unitats d'acampada. Aquest canvi comporta un trencament de la sèrie que n'impedeix la comparació interanual, ja que per als anys anteriors el nombre de places d'un càmping s'obtenia multiplicant per dos i mig el nombre total d'unitats d'acampada.

La major part de les dades dels allotjaments turístics són facilitades pel Departament de Treball, Afers Socials i Famílies i per l'Institut Nacional d'Estadística (INE).

Taules disponibles [+]