Saltar al contingut principal

Turisme a Catalunya dels residents de la resta de l'Estat. Viatges i excursions

Turisme a Catalunya dels residents de la resta de l'Estat. Viatges i excursions Catalunya. 2n trimestre del 2023
Variació interanual
Valor Absoluta % trimestre % acumulat
Viatges 1.833,0 371,8 25,4 30,8
Pernoctacions 6.901,0 1.136,8 19,7 22,5
Estada mitjana (nits) 3,8 -0,2 -4,6 -6,3
Excursions 165,4 (*) Estimació amb alta variabilitat -72,0 (*) Estimació amb alta variabilitat -30,3 (*) Estimació amb alta variabilitat 11,0 (*) Estimació amb alta variabilitat
Unitats: Milers.
Font: Idescat, a partir de dades de l'Enquesta de turisme de residents de l'INE.
(*) Estimació amb alta variabilitat.

Darrera actualització: 27 de setembre de 2023. Propera actualització: 21 de desembre de 2023 Calendari

Dades anuals

TURESP

Aquesta estadística disposa d'una secció específica amb tota la informació disponible: Turisme a Catalunya de residents de la resta de l'Estat (TURESP).

Nota metodològica

L'Estadística del turisme a Catalunya dels residents de la resta de l'Estat és una explotació que realitza l'Institut d'Estadística de Catalunya (Idescat) a partir de l'Enquesta de turisme de residents de l'Institut Nacional d'Estadística (INE).

L'objectiu primordial de l'estadística és conèixer el nombre total de viatges turístics amb destinació principal a Catalunya realitzats pels residents de la resta de l'Estat, i la despesa turística associada a aquests viatges.

Viatge és el desplaçament a una destinació principal diferent de l'entorn habitual de la persona, que implica almenys una pernoctació i de durada inferior a un any, si el motiu principal (inclòs negocis, oci o altres motius personals) és diferent d'una feina en una empresa establerta en el lloc visitat.

Excursió és el desplaçament a una destinació principal fora del seu entorn habitual sense pernoctar-hi. La visita ha de tenir les característiques següents:

  • El punt de partida ha de ser l'entorn habitual de la persona
  • No ha de formar part de la rutina diària de la persona
  • Ha de durar almenys tres hores
  • La seva freqüència ha de ser inferior a un cop per setmana

En el cas de l'Enquesta de turisme de residents es considera que l'entorn habitual d'una persona és el seu municipi de residència.

Des del 1996 fins al gener del 2015, l'Institut d'Estudis Turístics (Turespaña) va dur a terme aquesta operació sota la responsabilitat de la Secretaria d'Estat de Turisme. A partir de febrer de 2015 l'organisme responsable d'aquesta operació és l'INE. El traspàs de competències ha comportat també un canvi en el disseny i la metodologia de les enquestes que provoca que les dades no siguin del tot comparables amb les sèries anteriors.

Podeu obtenir més informació d'aquesta estadística a la metodologia.

Taules disponibles [+]