Saltar al contingut principal

Nou visor de dades estadístiques de l'Idescat

L'Idescat incorpora al seu web un nou visor de dades estadístiques que permet als usuaris personalitzar les taules i els fitxers descarregats. S'amplia també el nombre de formats descarregats, per tal d'adaptar-se millor als requeriments d'usuaris diversos.

Paral·lelament al desenvolupament d'aquest nou visor, s'estan estandarditzant les estadístiques per dotar-les de noves metadades perquè puguin ser més fàcilment utilitzades per tothom, tant amb el nou visor com a través de la descàrrega de conjunts de dades obertes.

Actualment el nou visor només està actiu per a les estadístiques estandarditzades, que són 15. Les podeu consultar a la llista de més avall, i també a l’apartat de dades obertes del web. L’Idescat treballa per actualitzar la seva infraestructura de dades amb l'objectiu d'oferir la informació a través de solucions diverses per a tot tipus d’usuaris, de manera que la resta d'estadístiques s'aniran incorporant progressivament a aquesta llista.

Els conjunts de dades d'aquestes estadístiques també són accessibles a través d'una interfície de programació d'aplicacions (API). L'API Taules (que forma part del catàleg d'APIs de l'Idescat) ofereix mètodes perquè els programes de tercers puguin obtenir informació d'aquestes estadístiques i integrar-la en altres serveis.