Els cuiners i altres preparadors de menjars condimenten i cuinen els aliments als hotels, cafeteries, restaurants i altres establiments públics.
També poden treballar a cases particulars, trens, vaixells, etc., o preparar menjars per ser consumits fora de l'establiment on van ser preparats.
Entre les seves tasques s'inclou:
- Preparar, condimentar i cuinar plats.
- Elaborar postres i altres menjars.
- Tenir cura de la presentació dels plats.
- Vigilar les feines de neteja de la cuina i els estris utilitzats.
- Executar tasques culinàries especials, com ara la conservació i l'envasament de fruites i verdures.
- Servir aliments, en determinades circumstàncies.
- Dirigir, elaborar i vigilar la condimentació d'especialitats.
- Preparar plats per ser consumits en llocs diferents dels de la preparació (avions, a domicili, etc.)
- Executar les tasques pròpies del cap de cuina quan aquesta figura no hi sigui.
- Exercir tasques afins.
- Supervisar altres treballadors.
Exemples d'ocupacions incloses en aquest grup primari:
- Ajudant de cuiner
- Cuiner de pastisseria de restauració
- Cuiner de restaurant
- Cuiner de servei domèstic
- Planxista de bar i restaurant
- Preparador de catering
- Reboster de restaurant
Ocupacions afins no incloses en aquest grup primari:
- Cap de cuina (5030)
- Marmitó (9121)
- Pastisser de rebosteria (7802)
Descendents
Aquesta rúbrica no té descendents perquè pertany al nivell més detallat de la classificació.
Proposta d'etiqueta curta
Cuiners i altres preparadors de menjars