Saltar al contingut principal

10 — Indústries de productes alimentaris

  Aquesta divisió comprèn:

  • La transformació dels productes de l'agricultura, la ramaderia, la pesca i la silvicultura en aliments i begudes per a les persones i animals, així com la producció de diversos productes intermedis que no són exactament productes alimentaris. Es generen productes associats de major o menor valor, com ara les pells procedents del sacrifici de bestiar, entre altres.

  Aquesta divisió s'organitza per activitats relacionades amb diferents tipus de productes: carn, peix, fruites i hortalisses, greixos i olis, productes lactis, productes de molineria, productes de la fleca i pastes alimentàries, altres productes alimentaris i productes per a l'alimentació animal. La producció es pot dur a terme per compte propi o bé per compte d'altri.

  Aquesta divisió no comprèn:

  • La preparació de menjars aptes per al consum immediat, com la que es fa en restaurants (vegeu 5610).

  Determinades activitats econòmiques s'inclouen a la indústria manufacturera (per exemple, aquelles que es duen a terme en fleques, pastisseries, establiments de carn precuinada i altres, que venen la seva pròpia producció), malgrat que es realitzi venda al detall dels productes en l'establiment dels productors. No obstant, quan l'elaboració és mínima i com a resultat no s'obté una verdadera transformació, la unitat es classifica en la secció G.

  L'elaboració de productes per a l'alimentació d'animals a partir de residus o subproductes del sacrifici de bestiar es classifica en el grup 109, mentre que la transformació de residus de productes alimentaris i begudes en matèria primera secundària es classifica en el grup 383, i l'eliminació de residus de productes alimentaris i begudes en la classe 3821.

  Proposta d'etiqueta curta

  Indústries de productes alimentaris

  Correspondència amb CNAE-2009 (es)
  Codi Descripció
  10 Industria de la alimentación
  Correspondència amb NACE-REV.2 (en)
  Codi Descripció
  10 Manufacture of food products

  Rúbrica de l’agregació Nivells tecnològics Eurostat a la qual pertany

  15 Productes alimentaris, tèxtils, cuir i calçat, fusta i paper