Saltar al contingut principal

Producció de carn. Per espècies

Producció de carn. Sacrifici de bestiar i destinació de la carn. Per espècies Catalunya. 2023
Sacrifici de bestiar Destinació de la carn
Caps sacrificats (unitats) Pes en canal (tones) Consum directe (tones) Consum industrial (tones)
Boví 486.361 129.643 121.190 8.453
Boví major (1) 11.797 3.672 3.261 411
Resta boví 474.564 125.971 117.929 8.042
Oví 930.527 12.765 11.602 1.164
Oví major 5.846 132 47 85
Xais 924.681 12.633 11.554 1.079
Cabrum 70.034 330 317 13
Porcí 22.058.846 1.958.603 759.042 1.199.561
Garrins 6.488 41 41 0
Resta porcí 22.052.358 1.958.562 759.000 1.199.561
Equí 1.243 320 296 23
Aviram (2) 196.478 357.063 302.940 54.123
Pollastres d'engreix (broilers) 152.415 278.032 251.740 26.292
Gallines 2.363 5.940 3.951 1.990
Altres aus 34.393 8.776 8.764 12
Conills (2) 4.981 5.763 5.758 6
Total 225.006.011 2.464.487 1.201.144 1.263.343
Font: Departament d'Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació.
Notes:
(1) Vaques que han parit algun cop.
(2) Caps de bestiar en milers.

Darrera actualització: 29 de novembre de 2024.

Nota metodològica

Definició de conceptes

Broiler
Pollastre o polla d'engreix que es cria per a aprofitar-ne la carn.

Aspectes metodològics

Les dades de macromagnituds, superfície, maquinària i caps de bestiar, així com les de producció agrícola, ramadera i forestal , que s'actualitzen cada any, procedeixen del Departament d'Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació .

L'Enquesta de sacrifici de bestiar en escorxadors té l'objectiu d'obtenir informació de l'evolució de la producció càrnia a Catalunya per espècies i tipologia d'animals. La informació s'obté mensualment per les principals espècies ramaderes: boví, porcí, cabrum, aviram, conills o equí.

Amb caràcter anual també es duu a terme una enquesta complementària sobre el sacrifici del bestiar en escorxadors de l'any anterior que no va ser objecte de l'enquesta mensual.