Saltar al contingut principal

Producció de carn. Per espècies

Producció de carn. Sacrifici de bestiar i destinació de la carn. Per espècies Catalunya. 2024
Sacrifici de bestiar Destinació de la carn
Caps sacrificats (unitats) Pes en canal (tones) Consum directe (tones) Consum industrial (tones)
Boví 535.444 143.935 136.697 7.238
Boví major (1) 14.580 4.475 4.265 210
Resta boví 520.864 139.460 132.432 7.028
Oví 930.050 12.559 12.241 318
Oví major 4.716 101 21 0
Xais 925.334 12.458 12.220 318
Cabrum 64.267 301 300 1
Porcí 22.462.985 2.031.035 904.121 1.126.914
Garrins 8.479 58 58 0
Resta porcí 22.454.506 2.030.977 904.063 1.126.914
Equí 1.315 349 349 0
Aviram (2) 200.398 367.039 298.618 68.421
Pollastres d'engreix (broilers) 159.546 288.761 248.547 40.213
Gallines 2.338 5.795 3.946 1.848
Altres aus 31.080 8.072 8.057 15
Conills (2) 4.922 5.722 5.707 15
Total 229.314.061 2.560.940 1.358.034 1.202.907
Font: Departament d'Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació.
Notes:
(1) Vaques que han parit algun cop.
(2) Caps de bestiar en milers.

Darrera actualització: 31 d'octubre de 2025.

Nota metodològica

Definició de conceptes

Broiler
Pollastre o polla d'engreix que es cria per a aprofitar-ne la carn.

Aspectes metodològics

Les dades de macromagnituds, superfície, maquinària i caps de bestiar, així com les de producció agrícola, ramadera i forestal , que s'actualitzen cada any, procedeixen del Departament d'Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació .

L'Enquesta de sacrifici de bestiar en escorxadors té l'objectiu d'obtenir informació de l'evolució de la producció càrnia a Catalunya per espècies i tipologia d'animals. La informació s'obté mensualment per les principals espècies ramaderes: boví, porcí, cabrum, aviram, conills o equí.

Amb caràcter anual també es duu a terme una enquesta complementària sobre el sacrifici del bestiar en escorxadors de l'any anterior que no va ser objecte de l'enquesta mensual.