Saltar al contingut principal

Taxa d'atur de llarga durada (08.40)

Taxa d'atur de llarga durada. Per sexe 2023
Catalunya Espanya Unió Europea-27
Homes 3,0 3,6 2,0
Dones 3,2 5,1 2,2
Total 3,1 4,3 2,1
Unitats: Percentatge.
Font Catalunya: Idescat, a partir de l'Enquesta de població activa de l'INE. Font Espanya i Unió Europea: Eurostat.
Nota: L’abril del 2024, l'Idescat va revisar els resultats de Catalunya de l'Enquesta de població activa dels anys 2021–2023 amb la nova base poblacional derivada del Cens de població i habitatges 2021.

Darrera actualització: 20 de febrer de 2024. Sèries revisades el 26 d'abril de 2024.

EPA

Aquesta estadística disposa d'una secció específica amb tota la informació disponible: Enquesta de població activa (EPA).

Nota metodològica

L'indicador mesura el percentatge de la població econòmicament activa de 15 a 74 anys que ha estat a l'atur des de fa 12 mesos o més. En el cas de Catalunya i Espanya, la població desocupada i la població activa són de 16 anys a 74 anys.

La població en situació d'atur es defineix com tota la població que va estar sense feina durant la setmana de referència, que estava disponible per treballar i que estava buscant feina activament en les darreres quatre setmanes o que ja havia trobat una feina per començar en els pròxims tres mesos. El període d'atur es defineix com la durada d'una cerca de feina o com el temps transcorregut des de l'últim lloc de treball (si és inferior al temps dedicat a la cerca de feina).

La població econòmicament activa està formada per persones ocupades i en situació d'atur.

Les dades provenen de l'Enquesta de la força de treball de la UE (EU-LFS) que, en el cas de Catalunya i Espanya, està integrada en l'Enquesta de població activa de l'INE.