Saltar al contingut principal

Conveni 006/2023

CONVENI ENTRE L'ADMINISTRACIÓ DE LA GENERALITAT DE CATALUNYA, MITJANÇANT EL DEPARTAMENT D'EDUCACIÓ, I L'INSTITUT D'ESTADÍSTICA DE CATALUNYA PER A L'INTERCANVI D'INFORMACIÓ AMB FINALITAT ESTADÍSTICA

REUNITS

D'una part, la senyora Patrícia Gomà i Pons, com a secretària general del Departament d'Educació, nomenada mitjançant el Decret 48/2021, de 26 de maig (DOGC 8419, de 27.5.2021), i que actua en virtut de la Resolució EDU/1355/2022, de 5 de maig, de delegació de competències de la persona titular del Departament d'Educació (DOGC núm. 8665, d'11.5.2022).

I d'una altra, el senyor Xavier Cuadras Morató, director de l'Institut d'Estadística de Catalunya (d'ara endavant, Idescat), amb número d'identificació fiscal Q-58.50015H, organisme autònom administratiu del Departament d'Economia i Hisenda, que actua en representació de l'Idescat segons el nomenament publicat pel Decret 120/2019, de 28 de maig, i en virtut de les facultats que li son atorgades per l'article 7 del Decret 24/2014, de 25 de febrer, d'organització i funcionament de l'Institut d'Estadística de Catalunya.

Les parts es reconeixen mútuament capacitat suficient per atorgar aquest document i

MANIFESTEN

  1. Que l'article 12.7 de la Llei 23/1998, de 30 de desembre, d'estadística de Catalunya, preveu que els departaments de la Generalitat i els organismes autònoms, les entitats de dret públic i les empreses que en depenen poden establir convenis de col·laboració amb l'Idescat per a l'intercanvi d'informació estadística i l'aprofundiment de les seves relacions.
  2. Que l'Idescat és l'organisme responsable de les següents actuacions estadístiques: "08 00 01 Registre estadístic de població", "08 00 02 Registre estadístic de territori", "01 01 07 Sistema integrat de dades demogràfiques", "01 07 03 Estimacions de població estacional", "01 02 02 Estadística dels estudis de la població", "01 07 01 Estadística de la mobilitat obligada per raó d'estudi. Ensenyaments no universitaris", "01 02 03 Estadística del coneixement de la llengua catalana" i "05 01 03 Indicadors territorials de risc de pobresa i exclusió social". Totes aquestes estadístiques estan incloses en el Decret 36/2023, de 7 de març, pel qual s'aprova el Programa anual d'actuació estadística per a l'any 2023 i que executa el Pla estadístic de Catalunya 2017–2020 aprovat per la Llei 5/2016, del 23 de desembre del Pla estadístic de Catalunya 2017–2020 i de modificació de la Llei 23/1998, d'estadística de Catalunya, actualment prorrogat per a l'any 2023 per efecte del què disposa l'article 41.2 de la Llei 23/1998, de 30 de desembre, d'estadística de Catalunya.
  3. Que l'Idescat està interessat a disposar periòdicament de microdades dels fitxers "Alumnat matriculat", "Competències bàsiques", "Registre de centres educatius", "Estudis règim especial" i "Dades dels centres i tutors", per tal que formin part del seu sistema integrat d'informació sociodemogràfica, construït al voltant del Registre estadístic de població i del Registre estadístic de territori, i amb la finalitat del seu màxim aprofitament per a les estadístiques sobre l'educació de la població, el coneixement de la llengua catalana i la mobilitat per raó d'estudi.
  4. Que l'Idescat també està interessat a disposar de la informació relativa a les beques atorgades als alumnes per tal d'integrar aquestes dades quan estiguin disponibles en el càlcul dels indicadors territorials de risc de pobresa i exclusió social.
  5. Que el Departament d'Educació és responsable de les següents actuacions estadístiques: "04 04 01 Estadística de l'ensenyament" , "03 10 04 Estadística de la despesa pública en educació", "04 04 04 Indicadors estadístics del sistema educatiu" i "04 04 11 Indicadors internacionals del sistema educatiu". Totes aquestes estadístiques estan incloses en el Decret 36/2023, de 7 de març, pel qual s'aprova el Programa anual d'actuació estadística per a l'any 2023 i que executa el Pla estadístic de Catalunya 2017–2020 aprovat per la Llei 5/2016, del 23 de desembre del Pla estadístic de Catalunya 2017–2020 i de modificació de la Llei 23/1998, d'estadística de Catalunya.
  6. Que el Departament d'Educació té la responsabilitat de garantir el respecte als drets i els principis educatius recollits a la normativa vigent. Entre aquests drets, en destaca el dret dels alumnes a accedir a l'educació en condicions d'equitat i gaudir d'igualtat d'oportunitats, d'acord amb l'article 21.2 a) de la Llei 12/2009, del 10 de juliol, d'educació i desplegat pel Decret 11/2021 de 16 de febrer, de la programació de l'oferta educativa i del procediment d'admissió en els centres del Servei d'Educació de Catalunya.
  7. Que el Departament d'Educació estima que el coneixement o la divulgació de qualsevol informació que pugui donar lloc a la publicació de rànquings de centres segons resultats acadèmics i/o la seva composició social comporta un greu perjudici per als drets dels menors d'edat, d'acord amb l'article 21.1.e de la Llei 19/2014, del 29 de desembre, de transparència, accés a la informació pública i bon govern, ja que podria perjudicar la matriculació en centres en contextos socials difícils, així com a les possibilitats de promoció de l'alumnat d'aquells centres.
  8. Que el Departament d'Educació té un gran volum de dades derivades de la seva gestió pública. El Decret 59/2022, de 29 de març, de reestructuració del Departament d'Educació atorga al Gabinet Tècnic les competències per planificar, elaborar i coordinar els informes, els estudis i les estadístiques en les matèries que són competència del Departament, tal i com consta en l'article 70.1.d).
  9. Que el Departament d'Educació, en el marc del Decret 11/2021, de 16 de febrer, de la programació de l'oferta educativa i del procediment d'admissió en els centres del Servei d'Educació de Catalunya, està interessat a obtenir dades i produir indicadors que permetin identificar situacions socioeconòmiques que donin suport a la planificació educativa, a la detecció de situacions de vulnerabilitat, a la lluita contra la segregació escolar i a la promoció de la cohesió i l'equitat.
  10. Que el Departament d'Educació està interessat a maximitzar l'ús de les dades disponibles en l'àmbit dels ensenyaments no universitaris a Catalunya relatives al finançament i la despesa dels centres educatius privats, l'índex socioeconòmic territorial, el nivell de formació de la població mesurat a l'enquesta de població activa i les característiques detallades dels tutors de l'alumnat matriculat, amb finalitats d'estadística oficial i de recerca científica.
  11. Que el Departament d'Educació també necessita realitzar prospeccions de població escolar per tal d'establir, amb caràcter territorial, les necessitats d'escolarització que ha de satisfer el Servei d'Educació de Catalunya a fi de garantir el dret a l'educació.
  12. Que l'Idescat i el Departament d'Educació estimen convenient que la disponibilitat de la informació esmentada suposi economies d'escala en l'accés a les dades amb finalitats d'estadística oficial o de recerca científica mitjançant la seva assumpció per part de l'Idescat, atesa la seva àmplia expertesa en l'aplicació de mètodes de control de la revelació estadística i la protecció de dades personals.

Per tot això, amb l'objectiu de concretar les obligacions i les actuacions, les parts es reconeixen la capacitat d'actuar i acorden formalitzar aquest conveni, d'acord amb les següents:

CLÀUSULES

PRIMERA.- Objecte del conveni

L'objecte d'aquest conveni és definir els continguts i establir les condicions i els mecanismes per a l'intercanvi d'informació entre el Departament d'Educació i l'Idescat amb finalitat estadística.

SEGONA.- Compromisos de les parts. Dades a intercanviar, periodicitat, format i sistemes de transmissió de la informació

2.1. Compromisos del Departament d'Educació

A. En relació amb la utilització de la informació dels fitxers d'alumnes, tutors i centres educatius amb finalitats estadístiques

  1. El Departament d'Educació, en el tercer trimestre de l'any, lliurarà a l'Idescat un fitxer de text seqüencial amb les dades de matrícula i avaluacions d'ensenyaments de règim general del Departament d'Educació, amb les dades del fitxer "Alumnat matriculat" del curs finalitzat que consten a l'annex número 1.
  2. El Departament d'Educació, en el tercer trimestre de l'any, lliurarà a l'Idescat un fitxer de text seqüencial amb les notes de les proves de competències bàsiques de 6è de primària i 4t ESO, amb les dades del fitxer "Competències bàsiques" del curs finalitzat que consten a l'annex número 2.
  3. El Departament d'Educació, en el tercer trimestre de l'any, lliurarà a l'Idescat un fitxer de text seqüencial amb les dades de matrícula i avaluacions d'ensenyaments específics del Departament d'Educació, en forma de fitxers de microdades d'alumnes que han completat estudis o han obtingut titulació mitjançant proves lliures, ensenyaments de règim especial, escoles d'adults i escoles d'idiomes, amb les dades del fitxer "Estudis règim especial" que consten a l'annex número 3.
  4. El Departament d'Educació, en el primer trimestre de l'any, lliurarà a l'Idescat el fitxer de les sol·licituds i expedicions de titulacions dels alumnes d'ensenyaments no universitaris, tal i com consta en l'annex 4.
  5. El Departament d'Educació, en el primer trimestre de l'any, lliurarà a l'Idescat un fitxer de text seqüencial amb les "Dades dels centres i dels tutors" que consten a l'annex número 5.
  6. El Departament d'Educació, en el tercer trimestre de l'any, lliurarà a l'Idescat les tabulacions dels alumnes no universitaris que realitzen ensenyaments presencials classificats segons lloc de residència, lloc d'estudi, sexe, edat i nivell d'estudi, per a l'elaboració de l'Estadística de la mobilitat obligada dels estudiants no universitaris.

B. En relació amb la utilització dels fitxers "Alumnat matriculat", "Competències bàsiques", "Registre de centres educatius", "Estudis règim especial" i "Dades dels centres i tutors" per a finalitats científiques

En relació amb els fitxers objecte d'intercanvi d'aquest conveni i descrits en l'Annex, contenen dades identificatives, quan així s'especifica, ja que són estrictament necessàries per a la producció de les actuacions estadístiques incloses en el Decret 36/2023, de 7 de març, pel qual s'aprova el Programa anual d'actuació estadística per a l'any 2023 i que executa el Pla estadístic de Catalunya 2017–2020 aprovat per la Llei 5/2016, del 23 de desembre del Pla estadístic de Catalunya 2017–2020 i de modificació de la Llei 23/1998, d'estadística de Catalunya, actualment prorrogat per a l'any 2023 per efecte del què disposa l'article 41.2 de la Llei 23/1998, de 30 de desembre, d'estadística de Catalunya.

En la relació de les variables contingudes en aquests fitxers s'han eliminat les dades personals supèrflues i innecessàries en compliment del principi de minimització de dades que regeix la normativa de protecció de dades personals (art 5 del Reglament General de Protecció de Dades).

El Departament d'Educació posarà en coneixement de l'Idescat les sol·licituds que rebi de projectes de recerca o d'avaluació de polítiques públiques amb finalitats científiques per accedir a les dades dels fitxers cedits pel Departament d'Educació, a fi que l'Idescat faci els tractaments corresponents d'acord amb la normativa estadística i sectorial vigent, i proporcioni els resultats d'acord amb els procediments establerts a l'Idescat.

Així mateix, el Departament d'Educació col·laborarà, orientarà i assessorarà l'Idescat en l'atenció a aquestes sol·licituds.

2.2 Compromisos de l'Idescat

  1. L'Idescat, en el primer trimestre de l'any, lliurarà al Departament d'Educació un fitxer de text seqüencial amb les dades de població del padró municipal d'habitants, segons sexe i edat, any a any, per municipi.
  2. L'Idescat, en el segon trimestre de l'any, lliurarà al Departament d'Educació un fitxer de text seqüencial amb les dades del nombre de naixements de l'any anterior per municipi.
  3. L'Idescat, en el termini màxim de tres mesos posteriors a la recepció dels fitxers "Dades dels centres i dels tutors", lliurarà al Departament d'Educació un fitxer de text seqüencial amb les dades agrupades per centre, codi d'estudis, sexe i altres variables sociodemogràfiques dels tutors (nivells d'estudi, ocupacions, coneixements del català, països de naixement i nacionalitats) que consten a l'annex número 6.
  4. L'Idescat, en el primer trimestre de l'any, lliurarà al Departament d'Educació un fitxer de text seqüencial amb les dades del nivell de formació de la població mesurat a l'Enquesta de població activa i que consten a l'annex número 7.
  5. L'Idescat lliurarà al Departament d'Educació els fitxers de microdades derivats de l'Enquesta del finançament i la despesa de l'ensenyament privat corresponent als centres docents no universitaris dels cursos acadèmics disponibles, amb els tractaments necessaris per garantir el secret estadístic de la informació a trametre i que consten a l'annex 8.

En relació als fitxers objectes d'intercanvi d'aquest conveni i descrits en l'annex 8, les dades contingudes són merament estadístiques i per tant sota l'empara de la Llei 23/1998, de 30 de desembre, d'estadística de Catalunya.

D'altra banda, l'Idescat es compromet a facilitar al Departament d'Educació el resultat de qualsevol explotació de les dades facilitades per aquest departament, així com de la prestació d'un servei de resultats específics d'estadístiques oficials relacionats amb aquestes dades. Així mateix, informarà al Departament d'Educació de qualsevol cessió de dades estadístiques amb finalitats científiques relacionades amb les dades facilitades pel Departament d'Educació.

TERCERA.- Unitats implicades

Per part del Departament d'Educació, el Gabinet tècnic, a través del Servei d'Indicadors i Estadística, durà a terme la gestió de les activitats derivades d'aquest conveni i en farà el seu seguiment amb el suport, si escau, de l'Àrea TIC del Departament d'Educació.

Per part de l'Idescat, la Subdirecció General de Producció i Coordinació durà a terme la gestió de les activitats derivades d'aquest conveni a través de l'Àrea de Població i Territori, amb el suport de l'Àrea d'Estàndards i Qualitat i de l'Àrea de Tecnologies de la Informació.

QUARTA.- Secret estadístic i protecció de dades personals

El Departament d'Educació i l'Idescat es responsabilitzen de que la informació intercanviada s'utilitzi de manera que la protecció de les dades individuals quedi totalment garantida, i que tot el personal que participi en el seu tractament està obligat a preservar el secret estadístic i altres restriccions que es derivin de l'aplicació de la Llei 23/1998, de 30 de desembre, d'estadística de Catalunya. En particular, en el cas de les dades sotmeses al secret estadístic que cedeix l'Idescat, el Departament d'Educació es compromet a utilitzar-les amb finalitats exclusivament estadístiques i no cedir-les a altres unitats del Departament diferents a les que s'indiquen a la clàusula tercera.

Així mateix, es comprometen a respectar qualsevol altra exigència que es derivi de la legislació vigent sobre intercanvi d'informació entre les administracions públiques i, molt especialment, en relació amb la protecció de les dades personals, segons s'estableix al Reglament (UE) 2016/679 del Parlament Europeu i del Consell, de 27 d'abril de 2016, relatiu a la protecció de les persones físiques pel que fa al tractament de dades personals i a la lliure circulació d'aquestes dades i pel qual es deroga la Directiva 95/46/CE (Reglament general de protecció de dades), a la Llei orgànica 3/2018, de 5 de desembre, de protecció de dades personals i garantia dels drets digitals, i a les disposicions reglamentàries de l'ordenament intern en matèria de protecció de dades de caràcter personal.

El deure de guardar secret estadístic i el deure de confidencialitat es mantindran fins i tot després de la vigència d'aquest conveni i que hagin finalitzat les activitats relatives a la seva execució.

CINQUENA.- Finançaments

La realització de l'objecte d'aquest Conveni no generarà contraprestacions econòmiques per a les parts signants del Conveni.

SISENA.- Comissió de Seguiment

Per al seguiment d'aquest conveni es constitueix una comissió paritària, la qual és competent per a la resolució dels dubtes i qüestions que puguin sorgir en la interpretació d'aquest conveni així com del control de la seva aplicació i compliment. La Comissió també s'ocuparà d'identificar altres dades o informacions que disposi el Departament d'Educació en l'àmbit de l'ensenyament no universitari a Catalunya, i proposar-ne els mecanismes de tramesa a l'Idescat que, si escau, seran objecte d'una addenda.

Així mateix, la Comissió de Seguiment serà la instància competent en decidir i establir les conseqüències aplicables en cas d'incompliment de les obligacions i compromisos assumits per cadascuna de les parts, i en el seu cas, els criteris per a determinar la possible indemnització per l'incompliment, tal i com s'estableix en l'article 49.e de la Llei 40/2015 d'1 d'octubre.

Aquesta Comissió es reunirà amb periodicitat anual i està formada pels següents representants de les parts.

  • Per part del Departament d'Educació:
    • La persona titular del Gabinet Tècnic
    • La persona responsable del Servei d'Indicadors i Estadística
  • Per part de l'Idescat:
    • La persona titular de la Subdirecció general de Producció i Coordinació
    • La persona responsable de l'Àrea de Població i Territori

SETENA.- Transparència i publicitat

Les parts signants procediran a donar compliment del que preveu l'article 110.3 de la Llei 26/2010, del 3 d'agost, de règim jurídic i de procediment de les administracions públiques de Catalunya pel que fa a la publicació d'aquest Conveni al Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya i al Registre de Convenis de Col·laboració i Cooperació per tal que sigui publicat a la seva web, que és accessible des del Portal de la Transparència, obligació que també preveu l'article 14.3 de la Llei 19/2014, de 29 de desembre, de transparència, accés a la informació pública i bon govern.

VUITENA.- Entrada en vigor i vigència

Aquest Conveni entrarà en vigor des de la seva signatura i tindrà una vigència de quatre anys. Amb anterioritat a la finalització de la vigència del Conveni, les parts podran acordar unànimement la seva prorroga fins a un màxim de quatre anys addicionals.

NOVENA. Addendes

Les parts poden establir condicions específiques relacionades amb els compromisos establerts en aquest conveni així com proposar altres intercanvis d'informació complementaris, relacionats amb l'objecte d'aquest conveni, que s'hi incorporaran com a addenda. Les addendes contindran el detall i les obligacions de cada part i no podran comportar, en cap cas, despesa addicional per a les parts.

DESENA.- Vigència

Aquest Conveni s'extingeix pel compliment de les actuacions que en constitueixen l'objecte o per incórrer en causa de resolució. Són causes de resolució:

  1. El transcurs del termini de vigència del Conveni sense que se n'hagi acordat la pròrroga.
  2. L'acord de les dues parts manifestat per escrit.
  3. L'incompliment de les obligacions i compromisos assumits per qualsevol de les parts.
  4. La impossibilitat sobrevinguda de dur a terme l'objecte del Conveni.
  5. La decisió judicial declaratòria de la nul·litat del Conveni.
  6. Qualsevol altra causa prevista en les lleis.

ONZENA.- Naturalesa jurídica i resolució de conflictes

Aquest Conveni té naturalesa jurídica administrativa i i es regeix pels seus pactes i per les disposicions reguladores dels convenis de la Llei 40/2015, d'1 d'octubre, de règim jurídic del sector públic i de la Llei 26/2010, del 3 d'agost, esmentada.

Per a la resolució dels conflictes que poguessin sorgir de la seva interpretació, compliment, extinció, resolució i efectes les parts se sotmeten a la jurisdicció contenciosa administrativa.

I, en prova de conformitat, les parts signen aquest Conveni.

Secretària general del Departament d'Educació
Patrícia Gomà i Pons
Director de l'Institut d'Estadística de Catalunya
Francesc Xavier Cuadras Morató

Annex número 1: Alumnat matriculat

Fitxers d'alumnat matriculat a centres de titularitat del Departament d'Educació, centres concertats i privats

Fitxers ENSALU11: fitxers de matrícula d'ensenyaments de règim general (EINF, EPRI, ESO, BATX, EE).

Fitxers ENSALU12: fitxers de matrìcula d'ensenyaments de règim general (CFPB, CFPM, CFPS, CE).

  • Dades identificatives alumnes: Codi identificatiu (si és possible), nom, cognoms, adreça de residència, característiques sociodemogràfiques.
  • Dades identificatives dels tutors legals: nom, cognoms, adreça de residència, característiques sociodemogràfiques.
  • Dades d'escolarització: curs acadèmic, centre educatiu, situació de la matrícula, necessitats educatives especials, repetidor.

Fitxers d'avaluacions i titulacions de l'alumnat matriculat a centres de titularitat del Departament d'Educació, centres concertats i privats

Fitxers ENSALU21: fitxers d'alumnes avaluats d'ensenyaments de règim general (EINF, EPRI, ESO, BATX, EE, CFPM, CFPS)

  • Dades identificatives alumnes: Codi identificatiu, nom, cognoms, sexe, data naixement, municipi de residència.
  • Dades d'escolarització: data matrícula, curs acadèmic, centre educatiu, situació de la matrícula, necessitats educatives especials, repetidor.
  • Dades avaluació: nota numèrica, nota global de cada una de les assignatures matriculades. Accés al curs següent, obtenció títol .

L'abast dels ensenyaments i dels continguts d'aquests fitxers aniran en funció de la disponibilitat de la informació individualitzada en els sistemes d'informació del Departament d'Educació.

Annex número 2: "Competències bàsiques"

Fitxers dels alumnes identificats amb els resultats de les proves de competència bàsiques (6è, 4t ESO) a centres de titularitat del Departament d'Educació, centres concertats i privats.

Fitxers ENSALU3_A6P: Notes de les competències bàsiques de 6è de primària.

Fitxers ENSALU3_4S: Notes de les competències bàsiques de 4t ESO

Annex número 3: "Estudis règim especial"

Fitxers escolarització – matrícula d'estudis de règim especial: Fitxer ENSALU13 d'arts i esports) i ENSALU14 (estudis d'idiomes)

  • Dades identificatives alumnes: Codi identificatiu (si és possible), nom, cognoms, adreça de residència, característiques sociodemogràfiques.
  • Dades identificatives dels tutors legals: nom, cognoms, adreça de residència, característiques sociodemogràfiques.
  • Dades d'escolarització: curs acadèmic, centre educatiu, situació de la matrícula, necessitats educatives especials, repetidor.

Fitxers avaluació d'estudis de règim especial

Fitxer ENSALU23 i ENSALU24

  • Dades identificatives alumnes: Codi identificatiu, nom, cognoms, sexe, data naixement, municipi de residència.
  • Dades d'escolarització: data matrícula, curs acadèmic, centre educatiu, situació de la matrícula, necessitats educatives especials, repetidor.
  • Dades avaluació: nota numèrica, nota global de cada una de les assignatures matriculades. Accés al curs següent, obtenció títol.

Fitxers escolarització–matricula i avaluació d'estudis de règim especial

Fitxer ENSALU15 (estudis escola d'adults) i ENSALU 25 (estudis escola d'adults)

  • Document tipus
  • Document identitat
  • Alumne nom
  • Alumne primer cognom
  • Alumne segon cognom
  • Sexe
  • Data naixement
  • Naixement municipi codi
  • Naixement municipi
  • País naixement codi
  • Nacionalitat codi
  • Municipi residència codi
  • Curs
  • Centre codi
  • Ensenyament codi
  • Nivell
  • Ensenyament
  • Règim impartició
  • Torn impartició
  • Data matrícula
  • No ocupa plaça (S/N)
  • Nota numèrica
  • Obtenció títol (S/N)
  • Número avaluats

Annex número 4: "Titulacions"

Fitxer TITULA:

  • RTA002_CENTRE_SOL: Codi Centre Sol·licitud del Títol
  • RTA002_CODI_TIT: Codi Ensenyament Titulació
  • RTA002_DT_SOL: Data Sol·licitud
  • RTA002_PRIMER_COG: Primer cognom
  • RTA002_SEGON_COG: Segon cognom
  • RTA002_NOM: Nom
  • RTA002_DNI: 1r dígit: tipus de document (D=DNI, P=Passaport, R=NIE); 2n-9è Num del document (no hi ha lletra final)
  • RTA002_NACIO: Nacionalitat
  • RTA002_DT_EXPED: Data expedició del títol
  • RTA002_SEXE: Sexe
  • RTA002_NOM_MUNIC: Nom del municipi
  • RTA002_ANY: Any

Annex número 5: "Dades del centre i dades dels tutors".

Fitxer ENSTUT:

  • Codi del centre
  • Codi estudis
  • Tipus de document identificador del tutor: D-DNI, N-NIE, P-Passaport o altre
  • Document identificador del tutor

Fitxer ALUMNES-TUTOR:

  • NOM_ALUMNE
  • PRIMER_COGNOM_ALUMNE
  • SEGON_COGNOM_ALUMNE
  • TIPUS_DOCUMENT_IDENTIFICADOR_ALUMNE
  • DOC_IDENTIFICADOR_ALUMNE
  • NOM_TUTOR1
  • PRIMER_COGNOM_TUTOR1
  • SEGON_COGNOM_TUTOR1
  • TIPUS_DOCUMENT_IDENTIFICADOR_TUTOR1
  • DOC_IDENTIFICADOR_TUTOR1
  • PARENTIU_TUTOR1
  • NOM_TUTOR2
  • PRIMER_COGNOM_TUTOR2
  • SEGON_COGNOM_TUTOR2
  • TIPUS_DOCUMENT_IDENTIFICADOR_TUTOR2
  • DOC_IDENTIFICADOR_TUTOR2
  • PARENTIU_TUTOR2

Annex número 6: "Dades de centres i variables sociodemogràfiques dels tutors"

6a) Fitxer IDESCAT1: Informació agregada amb arrodoniment a 3 per centre, estudis, sexe i nivell d'instrucció dels pares/mares/tutors.

Fitxer IDESCAT1
Camp Tipus Descripció
CODI_CENTRE Caràcter Codi del centre
CODI_ESTUDIS Caràcter EINF, EPRI, ESO, BATX, FP, APD, ESC, EE, IFE
SEXE Caràcter H-Home, D-Dona
CODI_NIVELL_INSTRUCCIO Caràcter Codi del nivell d'instrucció
  • 1: Educació inferior a primària
    • No sap llegir o escriure
    • Titulació inferior al grau d'escolaritat
    • Sense estudis
    • Ensenyament primari incomplet, 5 cursos EGB o equivalent
  • 2: Educació primària
    • Grau d'escolaritat o equivalent
    • Batxiller elemental, graduat escolar, EGB, primària completa o certificat d'escolaritat
    • Formació professional de primer grau
  • 3: Educació secundària
    • Batxiller, formació professional de segon grau o títols superior
    • Formació professional de segon grau i altres titulacions mitjanes
    • Batxiller superior, BUP
  • 4: Educació superior
    • Diplomats en escoles universitàries
    • Llicenciat, arquitecte, doctorat o altres titulacions superiors
  • 98: No es troba la persona
  • 99: Valor nul o invàlid de nivell d'instrucció
RECOMPTE Numèric Nombre d'ocurrències de la terna formada pels tres primers camps

6b) Fitxer IDESCAT2: Informació agregada amb arrodoniment a 3 per centre, estudis, sexe i tipus d'ocupació dels pares/mares/tutors

Fitxer IDESCAT2
CODI_CENTRE Caràcter Codi del centre
CODI_ESTUDI Caràcter EINF, EPRI, ESO, BATX, FP, APD, ESC, EE, IFE
SEXE Caràcter H-Home, D-Dona
CODI_TIPUS_OCUPACIO Caràcter Codi dels grups de cotització
  • Grup 1
    • Oficials i especialistes
    • Oficials de primera i de segona
    • Oficials de tercera i especialistes
    • Peons
  • Grup 2
    • Personal de suport, administratiu i altres empleats d'oficina
    • Ajudants no titulats
    • Oficials administratius
    • Subalterns
    • Auxiliars administratius
  • Grup 3
    • Personal tècnic i directiu
    • Enginyers o llicenciats; personal tècnic d'alta direcció
    • Enginyers tècnics, pèrits i ajudants titulats
    • Caps administratius i de taller
  • Grup 98
    • No es troba la persona
  • Grup 99
    • Valor nul o invàlid de nivell d'instrucció
RECOMPTE Numèric Nombre d'ocurrències de la terna formada pels tres primers camps

6c) Fitxer IDESCAT3: Informació agregada amb arrodoniment a 3 sobre el coneixement de català dels pares/mares/tutors per centre, estudis i sexe.

Fitxer IDESCAT3
CODI_CENTRE Caràcter Codi del centre
CODI_ESTUDIS Caràcter EINF, EPRI, ESO, BATX, FP, APD, ESC, EE, IFE
SEXE Caràcter H-Home, D-Dona
NIVELL_CATALA Caràcter Codi del coneixement del català:
  • N (1): no l'entén
  • E (2): l'entén
  • L (3): el sap llegir
  • P (4): el sap parlar
  • S (5): el sap escriure
  • X (8): no es troba la persona
  • I (9): valor nul o invàlid de coneixement del català
RECOMPTE Numèric Nombre d'ocurrències de la combinació dels quatre camps anteriors

6d) Fitxer IDESCAT4: Informació agregada amb arrodoniment a 3 sobre el país de naixement dels pares/mares/tutors per centre, estudis i sexe.

Fitxer IDESCAT4
CODI_CENTRE Caràcter Codi del centre
CODI_ESTUDIS Caràcter EINF, EPRI, ESO, BATX, FP, APD, ESC, EE, IFE
SEXE Caràcter H-Home, D-Dona
CODI_PAIS_NAIXEMENT Caràcter Codi del país de naixement:
  • 1: Espanya
  • 2: resta de la Unió Europea
  • 3: resta d'Europa
  • 4: Àfrica
  • 5: Amèrica del Nord i Central
  • 6: Amèrica del Sud
  • 7: Àsia i Oceania
  • 8: no es troba la persona
  • 9: valor nul o invàlid de país de naixement
DESC_PAIS_NAIXEMENT Caràcter Nom del país de naixement
RECOMPTE Numèric Nombre d'ocurrències de la terna formada pels tres primers camps

6e) Fitxer IDESCAT5: Informació agregada amb arrodoniment a 3 sobre la nacionalitat dels pares/mares/tutors per centre, estudis i sexe.

Fitxer IDESCAT4
CODI_CENTRE Caràcter Codi del centre
CODI_ESTUDIS Caràcter EINF, EPRI, ESO, BATX, FP, APD, ESC, EE, IFE
SEXE Caràcter H-Home, D-Dona
CODI_NACIONALITAT Caràcter Codi de la nacionalitat:
  • 1: Espanya
  • 2: resta de la Unió Europea
  • 3: resta d'Europa
  • 4: Àfrica
  • 5: Amèrica del Nord i Central
  • 6: Amèrica del Sud
  • 7: Àsia i Oceania
  • 8: no es troba la persona
  • 9: valor nul o invàlid de país de naixement
DESC_NACIONALITAT Caràcter Nom de la nacionalitat
RECOMPTE Numèric Nombre d'ocurrències de la terna formada pels tres primers camps

Annex número 7: "Dades nivell de formació de població EPA"

Població activa segons nivell de formació. Per sexe i total

Nivells d'estudi agrupats en:

  • CITE 0,1 i 2
  • CITE 3 i 4
  • CITE 5 i 6

Població activa de 25 a 64 anys segons nivell de formació. Per sexe i total

Nivells d'estudi agrupats en:

  • CITE 0,1 i 2
  • CITE 3 i 4
  • CITE 5 i 6

Població total de 25 a 64 anys segons nivell de formació. Per sexe i total

Nivells d'estudi agrupats en:

  • CITE 0,1 i 2
  • CITE 3 i 4
  • CITE 5 i 6

Població de 25 a 64 anys que ha acabat almenys l'ensenyament secundari. Per sexe i total

Els grups d'edat són:

  • De 25 a 34anys
  • De 35 a 44 anys
  • De 45 a 54 anys
  • De 55 a 64 anys

Població de 30 a 34 anys que ha assolit el nivell de formació 5 o 6 de la CINE-97. Per sexe i total

  • Població de 30 a 34 anys. Per sexe i total
  • Població de 20 a 24 anys que ha finalitzat almenys el nivell 3 de la CINE-97. Per sexe i total
  • Població de 20 a 24 anys. Per sexe i total
  • Població de 16 a 29 anys que no cursa estudis i no està ocupada (aturats i inactius)
  • Població de 16 a 29 anys que no cursa estudis i està desocupada (aturats)
  • Població de 16 a 29 anys

Annex número 8: "Dades de l'Enquesta de finançament i despesa de l'ensenyament privat"

  • Naturalesa jurídica.
  • Centre concertat/no concertat.
  • Centre específic d'Educació Especial o adults.
  • Centre catòlic o d'una altra confessió religiosa o centre laic.
  • Nivells educatius impartits (educació infantil, primària, secundària, batxillerat i formació professional bàsica, de grau mitjà i superior).
  • Alumnes, unitats escolars i unitats escolars concertades.
  • Mitjana d'usuaris de serveis complementaris (menjador, transport i residència), d'activitats extraescolars i cura de nens.
  • Personal docent.
  • Personal no docent (de serveis complementaris i altre personal).
  • Despesa del personal (concertat i no concertat).
  • Despesa en activitats educatives,
  • Despesa dels serveis complementaris.
  • Despeses generals d'administració i serveis.
  • Altres despeses corrents.
  • Ingressos per quotes educatives.
  • Ingressos per quotes dels serveis complementaris.
  • Ingressos per concerts i transferències corrents destinades a activitats educatives.
  • Ingressos per transferències destinades a serves complementaris.
  • Altres ingressos corrents.
  • Operacions de capital (despesa).
  • Ingressos de capital.
  • Ingressos corrents - despeses corrents.