Saltar al contingut principal

Conveni 020/2020

CONVENI ENTRE L'INSTITUT D'ESTADÍSTICA DE CATALUNYA (IDESCAT) I LA COMISSIÓ CENTRAL DE SUBMINISTRAMENTS, EN QUÈ S'ESTABLEIXEN LES CONDICIONS DE PARTICIPACIÓ EN EL SISTEMA CENTRAL D'ADQUISICIONS DE BÉNS I SERVEIS DE LA GENERALITAT DE CATALUNYA

REUNITS

D'una part la senyora Mercè Corretja i Torrens, que intervé en la seva qualitat de presidenta de la Comissió Central de Subministraments, d'acord amb el previst al Decret 96/2001, de 20 de març (Modificat pel Decret 28/2018, de 7 de juny, de reestructuració del Departament de la Vicepresidència i d'Economia i Hisenda), i està expressament facultada per a aquest acte per acord de la Comissió Central de Subministraments, pres el 14 de desembre de 2011, de delegació de competències (DOGC 6053, de 16 de gener de 2012).

D'altra part el senyor Xavier Cuadras Morató, que intervé en la seva qualitat de director de l'Institut d'Estadística de Catalunya, en representació de l'entitat, per Decret 120/2019, de 28 de maig, de nomenament i facultat per l'article 7 del Decret 24/2014, de 25 de febrer.

EXPOSEN

  1. Que la Generalitat de Catalunya, mitjançant la Comissió Central de Subministraments gestiona un sistema d'adquisicions centralitzades de béns i serveis.
  2. Que en la disposició addicional primera del Decret 96/2001 de 20 de març, sobre organització i competències per a la contractació dels subministraments i dels serveis complementaris relacionats o derivats dins l'Administració de la Generalitat de Catalunya i altres organismes públics, es preveu que els organismes autònoms i les restants entitats de dret públic vinculades o dependents de l'Administració de la Generalitat, institucions i empreses públiques de la Generalitat i entitats locals, universitats públiques i altres administracions i entitats públiques ubicades al territori de Catalunya, puguin adherir-se voluntàriament com a destinatàries dels subministraments i serveis de referència objecte d'adquisició centralitzada per la Comissió Central de Subministraments, prèvia sol·licitud d'adhesió que haurà de ser acceptada per acord de la Comissió Central de Subministraments mitjançant la formalització del corresponent conveni de col·laboració, on es fixaran les condicions de l'esmentada vinculació.
  3. Que el 3 de setembre de 2020, a l'empara de l'acord de la Comissió Central de Subministraments, de data 24 de juliol de 2020, en que s'autoritza la Secretaria tècnica d'aquesta Comissió per a homogeneïtzar els convenis d'adhesió als Sistema central d'adjudicacions, formalitzats sense la limitació de la seva vigència establerta a la Llei 40/2015, d'1 d'octubre, de règim jurídic del sector públic, l'Institut d'Estadística de Catalunya ha manifestat explícitament la seva voluntat de permanència al Sistema central d'adquisicions de béns i serveis de la Generalitat de Catalunya ampliant, si és el cas, l'abast de l'adhesió a totes les seves categories de subministraments i de serveis. D'aquest acte se'n donarà compte a la Comissió Central de Subministraments.

CLÀUSULES

1. OBJECTE

El present conveni té per objecte establir les bases i condicions mitjançant les quals l'Institut d'Estadística de Catalunya s'incorpora al Sistema central d'adquisicions de béns i serveis de la Comissió Central de Subministraments de la Generalitat de Catalunya.

2. DESENVOLUPAMENT DE LA COL·LABORACIÓ ENTRE LES PARTS

La participació en el Sistema central d'adquisicions permet que l'Institut d'Estadística de Catalunya, realitzi els seus procediments d'invitació a les empreses seleccionades per la Comissió Central de Subministraments, tot d'acord amb la normativa reguladora de la contractació del sector públic i d'acord amb el què regulen els plecs de cada una de les licitacions.

La participació en el Sistema central d'adquisicions podria suposar, si les parts així ho convenen singularment, que la Comissió Central de Subministraments agregui les necessitats de l'Institut d'Estadística de Catalunya en expedients d'adquisició centralitzada.

L'Institut d'Estadística de Catalunya facilitarà en el primer trimestre de cada any a la Comissió Central de Subministraments informació global dels subministraments i dels serveis contractats dins del Sistema central d'adquisicions l'any anterior, per tal de determinar les previsions d'adquisicions futures.

La Comissió Central de Subministraments facilitarà a l'Institut d'Estadística de Catalunya l'accés a les aplicacions informàtiques de gestió de l'aprovisionament per garantir el compliment del conveni, així com tota aquella documentació que el proveïdor hagi facilitat a la Comissió Central de Subministraments sobre els seus béns, productes i serveis.

3. COMUNICACIÓ D'INCIDÈNCIES

L'Institut d'Estadística de Catalunya comunicarà a la Comissió Central de Subministraments, per permetre'n el seu coneixement i als efectes de constància administrativa en els expedients d'adquisició centralitzada de les resolucions que adopti, les incidències sorgides en la tramitació dels procediments de contractació de subministraments i serveis derivats d'aquest conveni.

4. EXECUCIÓ DE LES GARANTIES DEFINITIVES DELS CONTRACTES

En el supòsit que l'Institut d'Estadística de Catalunya hagués d'exigir responsabilitats que comportessin fer efectives les garanties definitives constituïdes pels proveïdors adjudicataris, comunicarà la incoació o, en el seu cas, la resolució que s'adopti a la Comissió Central de Subministraments, als efectes oportuns.

5. COMISSIÓ DE SEGUIMENT

Las parts signants podran constituir una Comissió de seguiment que estarà formada per dos representants de la Comissió Central de Subministraments i designats per a aquesta, i dos representants de l'Institut d'Estadística de Catalunya, designats per aquesta entitat, per tal de realitzar els seguiment del compliment del present Conveni i resoldre, si així s'escau, els dubtes que ofereixi la seva interpretació.

6. JURISDICCIÓ COMPETENT

Les qüestions litigioses que poguessin sorgir en la interpretació i compliment d'aquest Conveni seran de coneixement i competència de l'òrgan jurisdiccional contenciós administratiu.

7. DURADA

El present conveni entrarà en vigor a partir de la data de la darrera signatura d'aquest document amb una durada inicial de 4 anys, essent prorrogable de forma expressa, abans de la finalització del termini inicialment previst, per un període màxim de 4 anys més, si bé qualsevol de les parts podrà desistir en qualsevol moment, prèvia denúncia feta, almenys, amb dos mesos d'antelació.

8. RESOLUCIÓ

Serà causa de resolució del conveni, el mutu acord de les parts o l'incompliment greu de les seves clàusules per alguna de les parts signants.

I perquè així consti, en prova de conformitat, ambdues parts signen electrònicament aquest document.

Mercè Corretja i Torrens
Presidenta de la Comissió Central de Subministraments
Xavier Cuadras Morató
Director de l'Institut d'Estadística de Catalunya

21 d'octubre de 2020