Saltar al contingut principal

L'Idescat participa en el projecte internacional MERGE

L’Idescat participa en el projecte MERGE («Mesurar el que és important: millora de la usabilitat i l'accessibilitat dels marcs polítics i dels indicadors per al benestar multidimensional mitjançant la col·laboració»). MERGE és un projecte subvencionat per l'Agència Europea d’Investigació (REA), emmarcat en el programa Horizon Europe, que té com a objectiu construir un ampli consens sobre indicadors i marcs per mesurar el benestar multidimensional dins dels límits planetaris a la Unió Europea i els estats membres, així com a les organitzacions globals i la societat civil.

L'estratègia de MERGE és actuar com a plataforma de coordinació i punt de trobada d'investigadors, responsables polítics, autoritats estadístiques i actors de la societat civil per millorar la utilitat i l'accessibilitat dels marcs i indicadors sobre benestar multidimensional, i reforçar la transició cap a polítiques econòmiques que donen suport al desenvolupament sostenible.

El projecte MERGE està coordinat per la Universitat de Tampere (Finlàndia). A més de l'organisme coordinador, també hi participen les entitats següents: Zoe-Institute for Future-fit Economies, Centre de Política Europea, Demos Helsinki, Universitat de Leiden, PIN Soc. Cons. A. R. L., Universitat de Barcelona, Universitat de Gant, Universitat de Ferrara, Research and Degrowth International, Institut d'Estadística de Catalunya, Plateforme des ONG Européennes du Secteur Social, Escola Universitària de Londres, Wellbeing Economy Alliance, UK Office for National Statistics i Joint Research Centre-European Commission.

La previsió de calendari del projecte és del gener de 2024 fins al desembre de 2026.

Més informació