Saltar al contingut principal

Lliurament dels premis del 15è concurs Planter de Sondeigs i Experiments

El dijous 30 de maig es va celebrar l'acte de lliurament de premis i diplomes del 15è concurs Planter de Sondeigs i Experiments, organitzat per la Facultat de Matemàtiques i Estadística de la Universitat Politècnica de Catalunya, la Facultat d'Economia i Empresa de la Universitat de Barcelona i la Facultat de Ciències de la Universitat Autònoma de Barcelona, i que compta amb el suport i la participació, entre d'altres, de l'Idescat.

El primer premi de la categoria 1r i 2n d'ESO va ser per al treball que porta per títol "Lo" nostre té data de caducitat? - Estudi estadístic sobre la comestibilitat del iogurt més enllà de la seva data d'ús preferent, de l'Institut Josep Lladonosa. El guanyador de la categoria 3r i 4t d'ESO va ser el treball En comptes de contar el conte, comptem contes, de l'Institut Pau Vila. Finalment, el primer premi de la categoria Batxillerat i cicles formatius el va aconseguir el treball titulat Las variables antropométricas de obesidad como explicación de la relación entre la apnea obstructiva del sueño y la hipertensión arterial resistente, de l'Institut Josep Lladonosa.

A més, el premi especial que atorga l'Idescat al millor treball (de qualsevol curs) d'entre els que han utilitzat dades de l'estadística pública el va obtenir el treball titulat Les vacunes i la immunització, de l'Institut Damià Campeny.

Tots els treballs que es van presentar al concurs havien d’incorporar un vídeo amb una breu explicació. El premi al millor vídeo va ser per a "Això és la pera!" - Quin preu té realment la fruita?, de l'Institut Josep Lladonosa.