Saltar al contingut principal

Estadística de l'ensenyament universitari

Organismes responsables

Organismes col·laboradors

Cost directe estimat: 180.000 €

Ressenya: Obtenció de les estadístiques bàsiques de les universitats catalanes en relació amb la seva activitat docent. A partir del 2020 aquesta actuació estadística inclou també informació relativa als postgraus no oficials impartits a les universitats catalanes. La inclusió de les estadístiques de docència d'aquests tipus d'estudis permet quantificar i analitzar aquesta activitat, alhora que garanteix la comparabilitat internacional del Sistema Universitari Català, ja que la majoria d'indicadors internacionals de referència són en matèria d'educació superior o terciària, no distingeixen entre estudis oficials i no oficials. Les dades es van obtenint i publicant per blocs al llarg del curs i el mes de juny ja es disposa de tota la informació.

Fases del procés estadístic: especificació de necessitats, disseny, construcció, recollida, procés, anàlisi, difusió, avaluació.

Informant: altres organismes o institucions, centre d'ensenyament superior

Unitat d'informació: —

Tècnica de recollida de dades de l'operació de camp pròpia: —

Origen de la informació i arxius i registres que es preveu utilitzar:

Variables principals: sexe, edat, tipologia i relació d'estudis, oferta de places i grau de cobertura, alumnes matriculats, de nou accés i titulats, així com alumnes de mobilitat, de cadascun dels estudis impartits a les universitats catalanes, rendiment acadèmic, abandonament i canvi d'estudi, nombre de personal universitari (professorat i PAS) en valor absolut i equivalent a temps complet, assignació de recursos docents, costos, pressupostos i inserció laboral

Desagregació territorial dels resultats: comarques i Aran, Catalunya

Període de referència: 2021-2022 (curs acadèmic)

Periodicitat: anual

Calendari de disponibilitat dels resultats sintètics: juny del 2023 les dades es van obtenint i publicant per blocs al llarg del curs. El mes de juny ja es disposa de tota la informació.

Canal de difusió:

Adreça escurçada: https://idescat.cat/paae/2023/040406

Per conèixer el significat d'aquests camps, consulteu l'apartat Continguts de la fitxa descriptiva de l'actuació estadística.