Acompleix tasques pròpies de la fabricació del formatge. Aboca la llet en un recipient; hi afegeix ferment lacti i quall per activar la coagulació i quallar la llet; talla la quallada perquè el xerigot es dipositi en el fons del recipient; l'escalfa a la temperatura prescrita i la remena constantment fins que adquireixi la consistència adient; la col·loca en bosses d'arpillera per escórrer-ne l'aigua i informa el formatge introduint -lo en motlles i comprimint-lo. Pot salar els formatges en salmorra i vigilar-ne el procés d'envelliment. Es pot especialitzar en la fabricació d'una mena determinada de formatge i pot ser designat en conseqüència.
Descendents
Aquesta rúbrica no té descendents perquè pertany al nivell més detallat de la classificació.
Codi | Descripció | Particions |
---|---|---|
7803 | Treballadors del tractament de la llet i l'elaboració de productes lactis, i gelaters | 5 |
8372 | Operadors de màquines de tractar la llet i elaborar productes lactis, i de gelateria | 6 |