Saltar al contingut principal

Índex de producció industrial. 08/2023

L'índex de producció industrial corregit d'efectes de calendari disminueix un 0,1% interanual a Catalunya a l'agost del 2023. Per grans sectors industrials, augmenten els béns d'equipament un 5,8% i els béns de consum un 0,5%, però disminueixen l'energia un 3,3% i els béns intermedis un 2,8%.

En aquest mateix període, l'índex de productes industrials (que no inclou l’energia ni està corregit d'efectes de calendari) augmenta un 0,5% respecte del mateix mes de l'any anterior, i l’índex de producció industrial (que inclou l'energia) disminueix un 0,1%. Per grans sectors industrials, augmenten els béns d'equipament (5,8%) i els béns de consum (0,5%); en canvi, disminueixen l'energia (−3,3%), els béns intermedis (−2,8%).

Finalment, per divisions industrials els increments més elevats els registren la fabricació de productes farmacèutics (23,6%) i les indústries de fabricació de maquinària i equips mecànics (9,0%); en canvi, decreixen les indústries tèxtils, de la confecció, cuir i calçat (−16,9%) i les indústries del paper, arts gràfiques i suports enregistrats (−8,8%).