Saltar al contingut principal

Inici del treball de camp de l'Enquesta de consums intermedis 2021

L'Idescat posa en marxa una nova edició de l'Enquesta de consums intermedis 2021, en el context d’elaboració del Marc input-output de Catalunya 2021 (MIOC-2021). El treball de camp de l’enquesta es portarà a terme des de finals d’octubre del 2023 fins a finals de juny del 2024. La forma de recollida de la informació és mitjançant qüestionaris en línia.

L'objectiu principal de l'Enquesta de consums intermedis 2021 és proporcionar informació estadística amb el detall necessari per elaborar el Marc input-output de Catalunya 2021. Aquesta operació és la principal font d'informació per a les estimacions de les macromagnituds de l'economia catalana i permet garantir la congruència entre els comptes anuals, trimestrals i territorials. També fa possible l'estimació d'impactes econòmics i altres simulacions macroeconòmiques.

Per assolir aquests objectius, el qüestionari de l'Enquesta recull informació en els blocs temàtics següents: compres i origen geogràfic d'aquestes, despesa en serveis exteriors i origen geogràfic d'aquesta, ingressos i destinació del volum de negoci, inversió i origen territorial d'aquesta, ocupació mitjana i hores treballades i despeses de personal.

L'Enquesta de consums intermedis 2021 (ECI 2021) és una activitat estadística oficial integrada en el Programa anual d'actuació estadística 2023 actuació 02 01 02, que desplega la Llei del Pla estadístic de Catalunya 2017–2020, aprovat per la Llei 5/2016, de 23 de desembre, prorrogada fins al moment present. L'organisme responsable n'és l'Idescat.