Saltar al contingut principal

Comptabilitat trimestral. T3/2023. Avanç del PIB

El producte interior brut de Catalunya creix un 2,1% interanual al tercer trimestre del 2023, segons l'estimació avançada. En termes intertrimestrals, la taxa de variació és del 0,1%.

Infografia

InfografiaPIBT

La variació interanual registrada al tercer trimestre de l’any ha estat d’un 2,1%, i manté la mateixa taxa de creixement que el trimestre anterior.

El creixement del PIB del tercer trimestre ve determinat per l'evolució positiva de tots els sectors excepte l'agricultura. La construcció presenta una taxa de variació del 3,6%, una dècima inferior a la del segon trimestre. Els serveis registren un creixement del 2,9%, dues dècimes per sobre del trimestre anterior (2,7%). La indústria creix un 1,3%, i augmenta així tres dècimes respecte al trimestre anterior. En canvi, l'agricultura mostra una variació interanual del −8,2% i manté taxes negatives, com els trimestres precedents.

L'objectiu de l'avanç del PIB trimestral és proporcionar informació de l'evolució de l'economia catalana amb el mínim retard possible respecte del trimestre de referència. Per aquest motiu, el càlcul de les macromagnituds utilitza fonts estadístiques que no cobreixen el període complet i que normalment no inclouen les dades corresponents al tercer mes del trimestre.

L'avanç de resultats del PIB del tercer trimestre del 2023 té caràcter provisional i s'actualitzarà en la propera publicació de la Comptabilitat trimestral, prevista per al 14 de desembre.