Saltar al contingut principal

Índex de producció industrial. 09/2023

L'índex de producció industrial corregit d'efectes de calendari augmenta un 1,7% interanual a Catalunya al setembre del 2023. Per grans sectors industrials, augmenten els béns d'equipament un 9,3% i els béns intermedis un 1,7%, però disminueixen l'energia un 10,5% i els béns de consum un 0,3%.

En aquest mateix període, l'índex de productes industrials (que no inclou l’energia ni està corregit d'efectes de calendari) disminueix un 3,7% respecte del mateix mes de l'any anterior, i l’índex de producció industrial (que inclou l'energia) disminueix un 4,6%. Per grans sectors industrials, només augmenten els béns d'equipament (1,7%); en canvi, disminueixen l'energia (−11,7%), els béns de consum (−6,9%) i els béns intermedis (−3,7%).

Finalment, per divisions industrials els únics increments es registren a la fabricació de material de transport (2,5%) i les indústries químiques (2,0%); en canvi, els decrements més elevats els trobem a les indústries tèxtils, de la confecció, cuir i calçat (−14,4%) i les indústries del paper, arts gràfiques i suports enregistrats (−12,3%).