Saltar al contingut principal

Impost sobre la renda de les persones físiques. 2021

El Barcelonès i el Garraf són les comarques que van presentar una base imposable per declarant de l'impost sobre la renda de les persones físiques (IRPF) més elevada l'any 2021, amb 28.622 i 28.099 euros, respectivament.

Si es fa l'anàlisi per municipis, Sant Martí Vell i Agullana són els que van mostrar els valors més elevats, amb 79.103 i 56.748 euros, respectivament.

L'Idescat presenta les dades de la base imposable general i la quota resultant per declarant de l'any 2021, elaborades a partir de les declaracions de l'IRPF per municipis, comarques, províncies i àmbits del Pla territorial de Catalunya.

D'altra banda, també es publica pels mateixos àmbits territorials la desagregació d'aquest impost per les principals partides. Això permet detallar, per exemple, l'origen dels rendiments (del treball, del capital mobiliari, dels béns immobles i de les activitats econòmiques), la base imposable, les deduccions (per habitatge habitual i autonòmiques), les quotes tributàries i el resultat de la declaració.