Saltar al contingut principal

ESTADÍSTICA DE MALALTS RENALS

Codi: 09 10 02 PAAE: 2014 Tipus d'actuació: consolidada

Ressenya: Recollida, validació, tractament estadístic i difusió de les dades relatives a la insuficiència renal terminal tractada per a l'elaboració d'estadístiques bàsiques sobre la incidència, la prevalença, la mortalitat i la supervivència del malalt i l'empelt segons la modalitat del tractament substitutiu i la distribució geogràfica dels recursos i els malalts.

Activitat que desenvolupa del PEC 2011-2014

Objectiu: Salut i serveis sanitaris

Nom: ESTADÍSTICA D'ACTIVITAT ASSISTENCIAL PER PROBLEMES DE SALUT ESPECÍFICS I VACUNACIONS

Finalitat: Obtenció de les estadístiques bàsiques sobre la prevalença, la incidència i les activitats sanitàries per problemes de salut específics, com ara malalties renals, diabetis tipus I i trasplantaments que es fan a Catalunya, i també sobre els programes de vacunació.

Organismes responsables: Departament de Salut

Organismes col·laboradors: —

Origen de la informació:

Informant inicial: establiment

Tècnica de recollida de les dades primàries: transcripció de document administratiu

Periodicitat: anual

Variables principals a investigar: característiques sociodemogràfiques i clíniques dels malalts renals en hemodiàlisi, diàlisi peritoneal o trasplantament renal. Diagnosi i malalties associades, tipus de tractament, rehabilitació, variables d'histocompatibilitat, causa de mort, dades dels donants d'òrgans

Organismes difusors: Departament de Salut

Mitjà principal de difusió: Internet

Nivell de desagregació territorial: comarcal, altres àmbits

Referència temporal dels resultats: 2012

Disponibilitat dels resultats sintètics: Juny del 2014

Cost directe estimat: 57.600 €

Adreça escurçada: https://idescat.cat/paae/2014/091002

Compliment

Grau de compliment: L'actuació estadística s'ha dut a terme.

Informació disponible i referència temporal de les dades:

Els resultats proporcionen dades sobre la població en tractament substitutiu renal (TSR) a Catalunya, ja sigui mitjançant hemodiàlisi, diàlisi peritoneal o trasplantament renal. S'estudien les característiques clíniques i sociodemogràfiques dels pacients en TSR, en relació als pacients incidents, prevalents o èxitus. En ocasions la referència temporal és el darrer any disponible i en d'altres és un evolutiu des de l'any d'inici de recollida de la informació descrita.

Referència temporal de les dades: 2012

Desagregació territorial: Catalunya, regions sanitàries i comarcal

Resultats publicats:

Canal Donació i Trasplantament (minisite del Canal Salut): Registre de malats renals de Catalunya. Informe estadístic 2012 (PDF).

Insuficiència renal. Observatori de Salut de Catalunya

Observacions:

El darrer informe és el número 28 i correspon a l'any 2012. El primer va ser l'any 1984 i se'n publica un de forma anual, excepte el número 22 que va ser bianual (2005-2006). La informació disponible no publicada es pot sol·licitar a l'Organització Catalana de Trasplantaments (OCATT).

Per conèixer el significat d'aquests camps, consulteu l'apartat Continguts de la fitxa descriptiva de l'actuació estadística.