Saltar al contingut principal

ESTADÍSTICA DE MALALTS RENALS

Codi: 09 10 02 PAAE: 2015 Tipus d'actuació: consolidada

Ressenya: Recollida, validació, tractament estadístic i difusió de les dades relatives a la insuficiència renal terminal tractada per a l'elaboració d'estadístiques bàsiques sobre la incidència, la prevalença, la mortalitat i la supervivència del malalt i l'empelt segons la modalitat del tractament substitutiu i la distribució geogràfica dels recursos i els malalts.

Activitat que desenvolupa del PEC 2011-2014

Objectiu: Salut i serveis sanitaris

Nom: ESTADÍSTICA D'ACTIVITAT ASSISTENCIAL PER PROBLEMES DE SALUT ESPECÍFICS I VACUNACIONS

Finalitat: Obtenció de les estadístiques bàsiques sobre la prevalença, la incidència i les activitats sanitàries per problemes de salut específics, com ara malalties renals, diabetis tipus I i trasplantaments que es fan a Catalunya, i també sobre els programes de vacunació.

Organismes responsables: Departament de Salut

Organismes col·laboradors: —

Origen de la informació:

Informant inicial: establiment

Tècnica de recollida de les dades primàries: transcripció de document administratiu

Periodicitat: anual

Variables principals a investigar: característiques sociodemogràfiques i clíniques dels malalts renals en hemodiàlisi, diàlisi peritoneal o trasplantament renal. Diagnosi i malalties associades, tipus de tractament, rehabilitació, variables d'histocompatibilitat, causa de mort, dades dels donants d'òrgans

Organismes difusors: Departament de Salut

Mitjà principal de difusió: Internet

Nivell de desagregació territorial: comarcal, altres àmbits

Referència temporal dels resultats: 2013

Disponibilitat dels resultats sintètics: Juny del 2015

Cost directe estimat: 57.600 €

Adreça escurçada: https://idescat.cat/paae/2015/091002

Compliment

Grau de compliment: L'actuació estadística s'ha dut a terme.

Informació disponible i referència temporal de les dades:

Els resultats proporcionen dades sobre la població en tractament substitutiu renal (TSR) a Catalunya, ja sigui mitjançant hemodiàlisi, diàlisi peritoneal o trasplantament renal. S'estudien les característiques clíniques i sociodemogràfiques dels pacients en TSR, en relació als pacients incidents, prevalents o èxitus. En ocasions la referència temporal és el darrer any disponible i en d'altres és un evolutiu des de l'any d'inici de recollida de la informació descrita.

Referència temporal de les dades: 2013

Desagregació territorial: Catalunya, regions sanitàries i comarcal

Resultats publicats:

Canal Donació i Trasplantament (minisite del Canal Salut): Registre de malats renals de Catalunya. Informe estadístic 2013 (PDF)

Insuficiència renal. Observatori de Salut de Catalunya

La informació sobre els resultats de l'actuació també es pot descarregar des del web de l'Idescat:

Canal Donació i Trasplantament (minisite del Canal Salut): Registre de malats renals de Catalunya. Informe estadístic 2013 (PDF)

Observacions:

El darrer informe és el número 29 i correspon a l'any 2013. El primer va ser l'any 1984 i se'n publica un de forma anual, excepte el número 22 que va ser bianual (2005-2006). La informació disponible no publicada es pot sol·licitar a l'Organització Catalana de Trasplantaments (OCATT).

Per conèixer el significat d'aquests camps, consulteu l'apartat Continguts de la fitxa descriptiva de l'actuació estadística.