Saltar al contingut principal

ESTADÍSTICA DE L'ENSENYAMENT UNIVERSITARI

Codi: 10 09 01 PAAE: 2014 Tipus d'actuació: consolidada

Ressenya: Obtenció de les estadístiques bàsiques de les universitats catalanes.

Activitat que desenvolupa del PEC 2011-2014

Objectiu: Educació, cultura i lleure

Nom: ESTADÍSTICA UNIVERSITÀRIA I DE LA RECERCA

Finalitat: Obtenció de les estadístiques bàsiques dels centres integrats i adscrits de les universitats catalanes sobre docència, recerca, costos, infraestructures i inserció laboral.

Organismes responsables: Departament d'Economia i Coneixement

Organismes col·laboradors: universitats catalanes

Origen de la informació:

Informant inicial: altres organismes o institucions

Tècnica de recollida de les dades primàries: transcripció de document administratiu

Periodicitat: anual

Variables principals a investigar: tipologia i relació d'estudis, alumnes titulats, professorat, PAS, rendiment acadèmic i assignació de recursos docents, costos, pressupostos, recerca i inserció laboral

Organismes difusors: Departament d'Economia i Coneixement

Mitjà principal de difusió: Internet

Nivell de desagregació territorial: Catalunya

Referència temporal dels resultats: Curs 2012-2013

Disponibilitat dels resultats sintètics: Juny del 2014

Cost directe estimat: 180.000 €

Adreça escurçada: https://idescat.cat/paae/2014/100901

Compliment

Grau de compliment: L'actuació estadística s'ha dut a terme.

Informació disponible i referència temporal de les dades:

Les estadístiques bàsiques de les universitats catalanes en relació amb la seva activitat docent i de recerca es nodreixen de les dades d'origen administratiu que disposa la plataforma Uneix gestionada per la Secretaria d'Universitats i Recerca. Les variables principals comprenen dades relatives al curs 2012-13 o de l'any 2013 sobre proves d'accés i d'assignació d'universitat; estudiants de nou ingrés; matriculats i titulats; mobilitat estudiantil; personal acadèmic; personal d'administració i serveis; ús del català a les universitats; R+D+I (fons econòmics); finançament universitari i les sèries històriques corresponents, amb equivalències a temps complet en el cas d'estudiants i personal acadèmic.

En relació amb edicions anteriors, la informació sobre investigadors en formació i la formació continuada es subsumeix en dades sobre personal investigador i estudis de màster i doctorat, respectivament. Pel que fa a la inserció laboral dels titulats, durant el mes de juliol del 2014 s'han publicat les dades de l'edició 2014 de l'enquesta a la població titulada a les universitats catalanes, a càrrec de l'Agència per a la Qualitat del Sistema Universitari de Catalunya. La informació comprèn el tipus i la qualitat de l'ocupació, el procés d'inserció, la mobilitat, la satisfacció amb la formació rebuda i la continuació d'estudis.

Referència temporal de les dades: curs 2013-2014 o any 2013 (segons les variables)

Desagregació territorial: Catalunya

Resultats publicats:

Estadística genèrica d'universitats i recerca

Universitat i treball a Catalunya 2014. Estudi de la inserció laboral de la població titulada de les universitats catalanes (PDF)

La informació sobre els resultats de l'actuació també es pot descarregar des del web de l'Idescat:

Universitat i treball a Catalunya 2014. Estudi de la inserció laboral de la població titulada de les universitats catalanes (PDF)

Observacions:

En el moment d'elaborar aquest informe, únicament manca l'actualització de les dades sobre els investigadors en formació de la Universitat Ramon Llull, qui no les ha facilitat en el termini previst, de manera que les dades del sistema universitari català no són completes. Hom preveu incorporar-les properament a les pàgines web esmentades tan bon punt es trametin a la Secretaria d'Universitats i Recerca.

Per conèixer el significat d'aquests camps, consulteu l'apartat Continguts de la fitxa descriptiva de l'actuació estadística.