Saltar al contingut principal

ESTADÍSTICA D'ENERGIA ELÈCTRICA

Codi: 14 20 02 PAAE: 2014 Tipus d'actuació: consolidada

Ressenya: Conèixer la producció d'energia elèctrica segons les tecnologies, les formes d'energia emprades i el règim econòmic aplicable (règim ordinari, règim especial i instal·lacions aïllades de la xarxa), conèixer el consum per formes d'energia en la producció d'energia elèctrica i conèixer el consum d'energia elèctrica d'autoconsum i de xarxa, desagregat tant per peatges d'accés com de sectors d'activitat econòmica. Tota aquesta informació s'obté del tractament estadístic dels balanços específics de les empreses de producció d'energia elèctrica, de les dades de facturació de les empreses de distribució d'energia elèctrica per peatges d'accés i sectors d'activitat econòmica, i en el cas dels abonats amb potència contractada igual o superior a 50 kw, de llurs dades individualitzades, de les dades de facturació de les empreses de comercialització d'energia elèctrica per tarifes d'accés i sectors d'activitat econòmica i de les dades individualitzades d'autoconsum i revenda de cadascuna de les instal·lacions dels gestors de càrregues del sistema.

Activitat que desenvolupa del PEC 2011-2014

Objectiu: Sectors productius

Nom: ESTADÍSTICA DE L'ENERGIA

Finalitat: Coneixement anual de la producció, la transformació, el transport, la distribució, la comercialització i el consum (a nivell tarifari, per activitat econòmica o per canals de distribució o comercialització) de cadascuna de les fonts d'energia (carbó i coc de petroli, petroli, gas natural, energia elèctrica i energies renovables), i construcció del balanç energètic de Catalunya.

Organismes responsables: Departament d'Empresa i Ocupació

Organismes col·laboradors: —

Origen de la informació:

Informant inicial: empresa, empreses públiques

Tècnica de recollida de les dades primàries: enquesta per correu

Periodicitat: anual

Variables principals a investigar: producció d'energia elèctrica, consum per formes d'energia en la producció d'energia elèctrica i consum d'energia elèctrica per peatges d'accés i sectors d'activitat econòmica a Catalunya

Organismes difusors: Departament d'Empresa i Ocupació

Mitjà principal de difusió: Internet

Nivell de desagregació territorial: provincial, Catalunya

Referència temporal dels resultats: 2013

Disponibilitat dels resultats sintètics: 2n trimestre del 2015

Cost directe estimat: 46.800 €

Adreça escurçada: https://idescat.cat/paae/2014/142002

Compliment

Grau de compliment: L'actuació estadística s'ha dut a terme parcialment.

Informació disponible i referència temporal de les dades:

Estadística anual que permet conèixer la producció, la transformació i el consum d'energia elèctrica a Catalunya. Les dades corresponen a la producció bruta en règim ordinari i règim especial, per tipus de central i forma d'energia; consums propis, producció neta, consums en bombament i producció disponible; autoconsum, distribució pròpia i vendes a xarxa; saldo d'intercanvis elèctrics; energia en barres de central (EBC); pèrdues en transport i distribució; demanda total desagregada pels principals sectors consumidors i tarifes.

Referència temporal de les dades: 2013

Desagregació territorial: Catalunya i provincial en el cas de les dades de consum

Resultats publicats:

Balanç d'energia elèctrica de Catalunya

Balanç d'energia elèctrica de Catalunya. Sèrie homogènia

Balanç energètic de Catalunya

Balanç energètic de Catalunya sèrie homogènia

Observacions:

L'Institut Català de l'Energia (ICAEN) difondrà en el seu web abans del 30 de juny de 2015, en els apartats recollits en aquesta actuació estadística, tots els resultats estadístics compromesos dels anys 2010 fins al 2012, tant per tipus d'energia (elèctrica, gas, etc.), amb caràcter provisional, com per al balanç energètic agregat. En el cas que aquesta difusió en el web no fos possible abans de la data indicada l'ICAEN atendrà totes les sol·licituds que es formulin relatives a aquestes informacions i les facilitarà en compliment d'aquesta actuació. Abans de finalitzar l'any 2015 també publicarà els resultats provisionals relatius a l'any 2013.

Per conèixer el significat d'aquests camps, consulteu l'apartat Continguts de la fitxa descriptiva de l'actuació estadística.