Saltar al contingut principal

Enquesta de la mobilitat quotidiana a les Terres de l'Ebre

Codi: 01 07 07PAAE: 2019Tipus: nova

Àmbit: 01. PoblacióSubàmbit: 01 07. Mobilitat i població estacional

Organismes responsables: Departament de Territori i Sostenibilitat, Institut per al Desenvolupament de les Comarques de l'Ebre

Organismes col·laboradors: Institut d'Estadística de Catalunya

Cost directe estimat: 10.000 €

Ressenya: En el transcurs de l'any 2019 es durà a terme el treball de camp de l'Enquesta, les tasques de control i seguiment sobre el treball de camp, i també els primers treballs d'explotació de les dades generades. Cal recordar que les tasques assignades a l'any 2018 feien referència al dimensionament de la mostra, el disseny del qüestionari i la contractació de l'Enquesta de la mobilitat quotidiana (EMQ) a les Terres de l'Ebre a fi d'analitzar la mobilitat quotidiana dels residents d'aquest àmbit territorial. L'objectiu de l'esmentada Enquesta és recollir informació relativa a tots els desplaçaments que els entrevistats han declarat haver realitzat el dia anterior a l'entrevista. L'univers de l'Enquesta és la població de 4 i més anys resident a l'àmbit territorial de les Terres de l'Ebre . Per tal de recollir informació relativa a dissabte o festiu, en les entrevistes realitzades en dilluns es preguntarà també sobre la mobilitat del divendres, dissabte i diumenge anteriors.

Fases del procés estadístic: especificació de necessitats, disseny, construcció, recollida, procés, anàlisi, difusió, avaluació.

Informant: persona física

Unitat d'informació: —

Tècnica de recollida de dades de l'operació de camp pròpia: enquesta telefònica

Origen de la informació i arxius i registres que es preveu utilitzar:

Variables principals: sexe, edat, característiques bàsiques de la mobilitat, origen i destinació dels desplaçaments, motius del desplaçament, modes de transport, temps de la mobilitat, dinàmiques territorials, característiques de la població, nivell d'ús, satisfacció i percepció de seguretat dels modes de transport.

Desagregació territorial dels resultats: àmbits del Pla territorial, comarques i Aran, municipis, altres àmbits

Període de referència: 2019

Periodicitat: quinquennal

Calendari de disponibilitat dels resultats sintètics: 4t trimestre del 2019

Canal de difusió:

Adreça escurçada: https://idescat.cat/paae/2019/010707

Compliment

Grau de compliment : L'actuació s'ha dut a terme.

Informació disponible:

En el transcurs de l'any 2019 s'ha dut a terme el treball de camp de l'Enquesta, les tasques de control i seguiment sobre el treball de camp i també els primers treballs d'explotació de les dades generades.

Referència temporal de les dades: 2019

Desagregació territorial de les dades publicades: àmbits del Pla territorial, comarques i Aran, municipis, altres àmbits

Observacions:

Encara que ja es disposa dels resultats de l'Enquesta, no se n'ha fet la difusió. Per tant, no hi ha cap enllaç disponible amb aquesta informació.

Per conèixer el significat d'aquests camps, consulteu l'apartat Continguts de la fitxa descriptiva de l'actuació estadística.