Saltar al contingut principal

Balanç energètic

Codi: 03 02 01PAAE: 2022Tipus: consolidada

Àmbit: 03. Sectors econòmicsSubàmbit: 03 02. Energia

Organismes responsables: Departament d'Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural, Institut Català d'Energia

Organismes col·laboradors: —

Cost directe estimat: 11.000 €

Ressenya: Quantificar les disponibilitats i les utilitzacions per a cada font d'energia per construir el balanç energètic de Catalunya i reflectir-ne l'evolució temporal.

Fases del procés estadístic: especificació de necessitats, disseny, construcció, recollida, procés, anàlisi, difusió, avaluació.

Informant: Administració pública, altres organismes o institucions, empresa, empresa pública, establiment

Unitat d'informació: empreses distribuïdores d'energia, empreses comercialitzadores d'energia, empreses de distribució de gas natural, empreses de comercialització de gas natural, empreses productores de productes petroliers líquids, empreses productores i distribuïdores de combustibles sòlids, empreses titulars d'establiments industrials, empreses titulars de centrals elèctriques

Tècnica de recollida de dades de l'operació de camp pròpia: enquesta via web, enquesta per correu postal, enquesta per correu electrònic

Origen de la informació i arxius i registres que es preveu utilitzar:

Variables principals: producció d'energia primària, saldo importacions/exportacions, consum d'energia primària, transformació de l'energia, energia disponible per al consum final, usos no energètics de l'energia, consum final d'energia

Desagregació territorial dels resultats: Catalunya

Període de referència: 2020

Periodicitat: anual

Calendari de disponibilitat dels resultats sintètics: 4t trimestre del 2022

Canal de difusió:

Adreça escurçada: https://idescat.cat/paae/2022/030201

Compliment

Grau de compliment : L'actuació s'ha dut a terme parcialment.

Informació disponible:

Estadística anual que permet conèixer la producció, la transformació i el consum energètic a Catalunya. Les dades corresponen a la producció d'energia primària, saldo d'importacions-exportacions, consum d'energia primària, transformació d'energia, consums propis del sector energètic, pèrdues en transport i distribució, energia disponible per al consum final, usos no energètics i consum d'energia final.

Referència temporal de les dades: 2020

Desagregació territorial de les dades publicades: Catalunya

Resultats publicats:

Balanç energètic de Catalunya

Motius de la falta de compliment:

S'ha realitzat el tractament i depuració de les dades de l'any 2020 de les diferents estadístiques que formen part del balanç energètic. Es preveu publicar els resultats de l'any 2020 durant el 3r trimestre del 2023.

Per conèixer el significat d'aquests camps, consulteu l'apartat Continguts de la fitxa descriptiva de l'actuació estadística.