Saltar al contingut principal

Estadística de la despesa pública en finançament d'R+D i Innovació

Codi: 03 10 07PAAE: 2019Tipus: consolidada

Àmbit: 03. Sectors econòmicsSubàmbit: 03 10. Sector públic

Organismes responsables: Departament d'Empresa i Coneixement

Organismes col·laboradors: departaments de la Generalitat de Catalunya, Parlament de Catalunya, resta del subsector de la Generalitat

Cost directe estimat: 29.000 €

Ressenya: Despesa realitzada pel subsector Generalitat de Catalunya per finançar recerca, desenvolupament i innovació. Es comptabilitza com el finançament propi o a tercers que dediquen els departaments de la Generalitat, el Parlament i la resta dels òrgans superiors (organismes estatutaris i consultius de la Generalitat -POEC-), a activitats de recerca, desenvolupament i innovació (R+D+I). La recerca que es fa a Catalunya es finança des de diferents sectors: administracions (de l'Estat, autonòmica i local), educació superior (universitats), empreses, institucions sense finalitat de lucre i des de l'estranger. En aquesta actuació s'informa, de la part corresponent a l'esforç de la Generalitat de Catalunya en finançament d'R+D+I, sigui en forma d'assignació de recursos a altres executors dels diferents sectors, sigui en forma d'execució pròpia.

Fases del procés estadístic: especificació de necessitats, disseny, construcció, recollida, procés, anàlisi, difusió, avaluació.

Informant: Administració pública

Unitat d'informació: —

Tècnica de recollida de dades de l'operació de camp pròpia: —

Origen de la informació i arxius i registres que es preveu utilitzar:

Variables principals: despesa pública en finançament d'R+D+I

Desagregació territorial dels resultats: Catalunya

Període de referència: 2018

Periodicitat: anual

Calendari de disponibilitat dels resultats sintètics: novembre del 2019

Canal de difusió:

Adreça escurçada: https://idescat.cat/paae/2019/031007

Compliment

Grau de compliment : L'actuació s'ha dut a terme.

Informació disponible:

Despesa realitzada per la Generalitat de Catalunya en matèria de recerca, desenvolupament i innovació, comptabilitzada com el finançament propi i/o a tercers que fan els departaments de la Generalitat, el Parlament i la resta d'organismes estatutaris i consultius de la Generalitat (POEC) a activitats de recerca, desenvolupament i innovació (R+D+I).

Així, la present actuació estadística dóna compte de la part corresponent a l'esforç de l'Administració de la Generalitat de Catalunya en el finançament d'R+D+I, sigui en forma d'assignació de recursos a altres executors dels diferents sectors o d'execució pròpia, mitjançant enquestes adreçades als finançadors. La Secretaria d'Universitats i Recerca gestiona la recollida de la informació de totes les unitats amb rang de secció pressupostària i, dins d'aquesta, al nivell de detall dels serveis pressupostaris i, a continuació, procedeix a la validació de cada registre.

Referència temporal de les dades: 2018

Desagregació territorial de les dades publicades: Catalunya

Resultats publicats:

El finançament de les activitats de recerca, desenvolupament i innovació per part de la Generalitat de Catalunya l'any 2018. Dades bàsiques.

La informació sobre els resultats de l'actuació també es pot descarregar des del web de l'Idescat:

El finançament de les activitats de recerca, desenvolupament i innovació per part de la Generalitat de Catalunya l'any 2018. Dades bàsiques (PDF)

Per conèixer el significat d'aquests camps, consulteu l'apartat Continguts de la fitxa descriptiva de l'actuació estadística.