Saltar al contingut principal

Estadística del conjunt mínim bàsic de dades d'alta hospitalària

Codi: 05 03 05PAAE: 2020Tipus: consolidada

Àmbit: 05. Condicions de vida i protecció socialSubàmbit: 05 03. Salut

Organismes responsables: Departament de Salut

Organismes col·laboradors: —

Cost directe estimat: 400.000 €

Ressenya: El Departament de Salut disposa d'un registre del conjunt mínim bàsic de dades d'alta hospitalària d'aguts (CMBDAH) que recull informació personal i clínica relativa a les altes de tots els hospitals d'aguts de Catalunya.

Fases del procés estadístic: especificació de necessitats, disseny, construcció, recollida, procés, anàlisi, difusió, avaluació.

Informant: establiment

Unitat d'informació: altes hospitalàries

Tècnica de recollida de dades de l'operació de camp pròpia: —

Origen de la informació i arxius i registres que es preveu utilitzar:

Variables principals: sexe, edat, centre, tipus d'activitat, data d'inici i de fi de l'assistència, procedència, circumstància d'admissió, circumstància d'alta, règim econòmic, diagnòstics, procediments

Desagregació territorial dels resultats: inframunicipal, regions sanitàries, altres àmbits, àrees bàsiques de salut, sectors sanitaris, Catalunya, comarques i Aran

Període de referència: 2019

Periodicitat: anual

Calendari de disponibilitat dels resultats sintètics: octubre del 2020

Canal de difusió:

Adreça escurçada: https://idescat.cat/paae/2020/050305

Compliment

Grau de compliment : L'actuació s'ha dut a terme.

Informació disponible:

El conjunt mínim bàsic de dades d'alta hospitalària (CMBDHA) descriu l'activitat duta a terme en els hospitals de Catalunya, amb els objectius de conèixer la patologia atesa i els procediments practicats, avaluar el funcionament dels recursos, donar suport i millorar la planificació sanitària, dirigir la compra de serveis i modular el sistema de pagament, entre d'altres.

Referència temporal de les dades: 2019

Desagregació territorial de les dades publicades: Catalunya, comarques i Aran, inframunicipal, regions sanitàries, altres àmbits, àrees bàsiques de salut, sectors sanitaris

Resultats publicats:

Informe de la Central de Resultats. Observatori del Sistema de Salut de Catalunya

Estadístiques sanitàries. Informes breus

Observacions:

Les dades del 2019 es poden consultar a les taules dels documents indicats de la Central de Resultats. Aquest informe, a més de les dades del CMBDAH, també difon dades de les enquestes de satisfacció, la central de balanços i altres registres i enquestes del Departament de Salut i CatSalut. També es poden formular demandes específiques d'informació omplint el formulari de sol·licitud del Registre del conjunt mínim bàsic de dades de l'alta hospitalària (CMBDAH) del CatSalut.

Per conèixer el significat d'aquests camps, consulteu l'apartat Continguts de la fitxa descriptiva de l'actuació estadística.