Saltar al contingut principal

Indicadors de l'economia circular

Codi: 10 02 09PAAE: 2022Tipus: nova

Àmbit: 10. Indicadors i estadística de síntesiSubàmbit: 10 02. Sistemes d'indicadors estadístics

Organismes responsables: Institut d'Estadística de Catalunya

Organismes col·laboradors: departaments de la Generalitat de Catalunya

Cost directe estimat: 12.000 €

Ressenya: Construcció i difusió d'un marc d'indicadors anuals dels indicadors de l'economia circular per a Catalunya prenent com a referència la bateria d'indicadors d'Eurostat, on s'aniran incorporant de manera progressiva i continuada tots aquells que superin els criteris de qualitat, solidesa i adequació als criteris metodològics preestablerts. El marc de seguiment de l'economia circular, tal com va establir la Comissió Europea, consta de deu indicadors, alguns dels quals es desglossen en subindicadors. Els treballs que s'executaran aquest any es concretaran en l'estudi de la viabilitat per a la constitució d'aquest marc d'indicadors. Una economia circular té com a objectiu mantenir el valor dels productes, materials i recursos durant el major temps possible, retornant-los al cicle del producte al final del seu ús, tot minimitzant la generació de residus.

Fases del procés estadístic: —.

Informant: —

Unitat d'informació: —

Tècnica de recollida de dades de l'operació de camp pròpia: —

Origen de la informació: —

Variables principals: —

Desagregació territorial dels resultats: —

Període de referència: —

Periodicitat: —

Calendari de disponibilitat dels resultats sintètics: —

Canal de difusió: —

Adreça escurçada: https://idescat.cat/paae/2022/100209

Compliment

Grau de compliment : L'actuació s'ha dut a terme.

Informació disponible:

Els treballs realitzats inclouen l'estudi de la viabilitat per a la construcció i difusió d'un marc d'indicadors anuals dels indicadors de l'economia circular per a Catalunya prenent com a referència la bateria d'indicadors d'Eurostat, on s'aniran incorporant de manera progressiva i continuada tots aquells que superin els criteris de qualitat, solidesa i adequació als criteris metodològics preestablerts.

Per conèixer el significat d'aquests camps, consulteu l'apartat Continguts de la fitxa descriptiva de l'actuació estadística.