Saltar al contingut principal

ESTADÍSTICA DEL SECTOR DE LA MEDIACIÓ D'ASSEGURANCES PRIVADES

Codi: 14 23 03 PAAE: 2012 Tipus d'actuació: nova

Ressenya: Obtenció de les dades estadístiques bàsiques sobre el sector de la mediació d'assegurances privades a Catalunya a partir de la presentació de la Documentació Estadística Anual presentada a l'òrgan supervisor de la Generalitat de Catalunya.

Activitat que desenvolupa del PEC 2011-2014

Objectiu: Sectors productius

Nom: ESTADÍSTICA DEL SECTOR FINANCER I D'ASSEGURANCES

Finalitat: Coneixement de les característiques bàsiques de l'activitat del sector financer i del sector de les assegurances a Catalunya, incloent-hi informació sobre els préstecs concedits per l'Institut Català del Crèdit Agrari i els crèdits concedits per l'Institut Català de Finances, i també informació de les companyies d'assegurances i de les mutualitats de previsió social.

Organismes responsables: Departament d'Economia i Coneixement

Organismes col·laboradors: —

Origen de la informació: dades d'origen administratiu

Informant inicial: persona física, empresa

Tècnica de recollida de les dades primàries: transcripció de document administratiu

Periodicitat: anual

Variables principals a investigar: dimensió de les empreses i dels establiments. Persones empleades, nombre d'hores i despesa en formació d'aquestes. Primes intermediades per rams. Ingressos de l'activitat de mediació. Volum de total de negoci per entitat asseguradora. Valor afegit a cost de factors. Inversió bruta en béns materials. Compte de pèrdues i guanys i balanç anual.

Organismes difusors: Departament d'Economia i Coneixement

Mitjà principal de difusió: Internet

Nivell de desagregació territorial: provincial

Referència temporal dels resultats: 2011

Disponibilitat dels resultats sintètics: 4t trimestre del 2012

Cost directe estimat: 46.000 €

Adreça escurçada: https://idescat.cat/paae/2012/142303

Compliment

Grau de compliment: L'actuació estadística s'ha dut a terme.

Informació disponible i referència temporal de les dades:

La informació disponible per a corredors i corredories d'assegurances: distribució geogràfica per províncies i per forma jurídica; dimensió de les empreses i els establiments; persones empleades, nombre d'hores i despesa en formació; distribució de la cartera d'assegurances segons el nombre d'entitats asseguradores; distribució de la cartera d'assegurances en xarxa pròpia i externa; volum total del negoci intermediat classificat en trams; distribució de la cartera d'assegurances en vida i no vida, detall dels rams no vida i vida; valor afegit a cost de factors; inversió bruta en béns materials; dades comptables: compte de pèrdues i guanys i balanç anual.

La informació disponible per a agents i agències d'assegurances: distribució geogràfica per províncies i per forma jurídica; persones empleades, nombre d'hores i despesa en formació; distribució de la cartera d'assegurances en xarxa pròpia i externa; volum total del negoci intermediat classificat en trams; distribució de la cartera d'assegurances en vida i no vida, detall dels rams no vida i vida; valor afegit a cost de factors; inversió bruta en béns materials; dades comptables, ingressos i despeses.

Referència temporal de les dades: any 2011

Desagregació territorial: provincial

Resultats publicats:

Anàlisi de la Documentació estadística i comptable de l'any 2011 dels corredors d'assegurances i de les societats de corredoria d'assegurances (Internet)

Anàlisi de la Documentació comptable i del negoci de l'any 2011 dels agents d'assegurances vinculats i de les societats d'agència d'assegurances vinculades (Internet)

Documentació estadisticocomptable (DEC) (Internet)

La informació sobre els resultats de l'actuació també es pot descarregar des del web de l'Idescat:

Anàlisi de la Documentació estadística i comptable de l'any 2011 dels corredors d'assegurances i de les societats de corredoria d'assegurances

Anàlisi de la Documentació comptable i del negoci de l'any 2011 dels agents d'assegurances vinculats i de les societats d'agència d'assegurances vinculades

Observacions:

Durant aquest any 2013 està previst que l'Idescat inclogui les sèries històriques disponibles (2004-2011) en l'Anuari estadístic de Catalunya.

http://www.idescat.cat/pub/?id=aec

Per conèixer el significat d'aquests camps, consulteu l'apartat Continguts de la fitxa descriptiva de l'actuació estadística.