Saltar al contingut principal

Turisme dels residents de Catalunya. T1/2018

El nombre de viatges dels catalans augmenta un 8,0% interanual al primer trimestre de 2018. Els residents de Catalunya han fet 6.924,0 milers de viatges, que han suposat 21.775,6 milers de pernoctacions, una estada mitjana de 3,1 nits i una despesa de 1.638 milions d'euros. Cal tenir present l'efecte Setmana Santa, atès que aquest any s'ha celebrat entre els mesos de març i abril i al 2017 es va celebrar a l'abril.

La despesa dels catalans en viatges, al primer trimestre, ha estat de 237 euros per persona, xifra que representa un augment del 22,7% en relació amb el primer trimestre del 2017, i que equival a 75 euros de despesa diària.

El nombre d'excursions dels residents de Catalunya es situa en 13.508,8 milers al primer trimestre del 2018, un 18,4% més que al mateix trimestre de l'any anterior.

L'estadística Turisme dels residents de Catalunya (TURCAT) ofereix informació trimestral i anual del nombre de viatges turístics realitzats pels residents de Catalunya amb destinació principal a Catalunya, a la resta de l'Estat o a l'estranger, i de la despesa associada a aquests viatges.

La consulta interactiva d'aquesta estadística permet encreuar diverses variables relacionades amb les principals característiques dels viatges: destinació principal, àmbit de residència, durada, motiu, tipus d'allotjament principal, forma d'organització , tipus de viatge i mitjà de transport. En els casos en què es pot calcular, també ofereix la variació interanual de cada variable. El període de les dades és el mes en què s'acaba el viatge, amb independència de la durada.

L'Idescat realitza una explotació trimestral de l'Enquesta de turisme de residents de l'INE.