Comerç amb l'estranger segons contingut tecnològic. T3/2018

Catalunya ha exportat productes industrials per valor de 15.828,6 milions d'euros al tercer trimestre del 2018, xifra que representa una disminució interanual de l'1,9%. Per nivells tecnològics, els productes d'alta tecnologia són els únics que han augmentat les vendes a l'estranger al tercer trimestre (2,3% interanual). Les exportacions dels productes de nivell tecnològic mitjà baix han disminuït un 6,1%, seguides de les de nivell mitjà alt (−2,2%) i les de baix contingut tecnològic (−0,7%).

Les importacions de productes industrials han assolit un valor de 19.172,4 milions d'euros, xifra que representa un creixement interanual del 6,3%. Les compres a l'estranger han augmentat en tots els nivells tecnològics, encapçalades pels productes de nivell mitjà baix (17,8%) i de nivell alt (12,2%), seguides pels productes de nivell mitjà alt (4,7%) i de nivell baix (0,8%).

L'objectiu principal d'aquesta estadística, elaborada per l'Idescat a partir dels arxius de Comerç amb l'estranger, és presentar els fluxos comercials de les exportacions i importacions de productes industrials que concentren una despesa elevada en R+D, entre Catalunya i l'estranger. La font d'informació és el fitxer territorial d'operacions del Departament de Duanes i Impostos Especials de l'Agència d'Administració Tributària. Es tracta d'un arxiu amb la informació més rellevant derivada de les dades del document únic administratiu (DUA) i les declaracions Intrastat.

Sou aquí:

  • Novetats
  • Comerç amb l'estranger segons contingut tecnològic. T3/2018
  • Twitter
  • LinkedIn