Saltar al contingut principal

Estimacions de població. 2020. Avanç. Dades provisionals

La població de Catalunya a 1 de gener de 2020 és de 7.727.029 habitants, segons dades provisionals de les Estimacions de població, elaborades per l'Idescat. Aquesta dada representa un augment anual de 107.525 habitants (1,4%) respecte del 2019 i consolida la tendència de creixement iniciada el 2015.

Per territori, el Penedès és on més augmenta la població en termes relatius, amb un creixement de l'1,7%, seguit del Camp de Tarragona, les Comarques Centrals i l’Àmbit Metropolità (1,5% en tots tres). Per contra, les Terres de l’Ebre (0,4%) i l’Alt Pirineu i Aran (0,7%) són els territoris on menys augmenta la població.

Els resultats de l'avanç de les Estimacions de població estan disponibles per Catalunya, les províncies i els 8 àmbits del Pla territorial. Els resultats són provisionals i seran vigents fins al proper mes de desembre, quan l'Idescat els substitueixi per les estimacions postcensals definitives, que es calculen un cop es disposa de les xifres de naixements, defuncions i migracions de l'any de referència.