Saltar al contingut principal

Turisme a Catalunya dels residents de la resta de l'Estat. T1/2018

El nombre de viatges a Catalunya dels residents de la resta de l'Estat disminueix un 0,1% interanual al primer trimestre de 2018, fet que suposar un total de 947,9 milers de viatges, 3.819,4milers de pernoctacions, una estada mitjana de 4,0 nits i una despesa de 324 milions d'euros. Cal tenir present l'efecte Setmana Santa, atès que aquest any s'ha celebrat entre els mesos de març i abril i al 2017 es va celebrar a l’abril.

La despesa en viatges a Catalunya dels residents de la resta de l'Estat, al primer trimestre de 2018, ha estat de 341 euros per persona, xifra que representa un augment del 2,0% en relació amb el primer trimestre del 2017, i que equival a 85 euros de despesa diària.

L'estadística Turisme a Catalunya dels residents de la resta de l'Estat (TURESP) ofereix informació trimestral i anual del nombre de viatges turístics amb destinació principal a Catalunya realitzats pels residents de la resta de l'Estat, i la despesa associada a aquests viatges.

La consulta interactiva d'aquesta estadística permet encreuar diverses variables relacionades amb les principals característiques dels viatges: comunitat autònoma de residència, durada, motiu, tipus d'allotjament principal, forma d'organització, tipus de viatge i mitjà de transport. En els casos en què es pot calcular, també ofereix la variació interanual de cada variable. El període de les dades és el mes en què s'acaba el viatge, amb independència de la durada.

L'Idescat realitza una explotació trimestral de l'Enquesta de turisme de residents de l'INE.