Saltar al contingut principal

Turisme a Catalunya dels residents de la resta de l'Estat. T3/2020

El nombre de viatges a Catalunya dels residents de la resta de l'Estat disminueix un 45,7% interanual al tercer trimestre del 2020, fet que suposa un total de 929,1 milers de viatges, 7,4 milions de pernoctacions, una estada mitjana de 7,9 nits i una despesa de 352 milions d'euros.

La despesa en viatges a Catalunya dels residents de la resta de l'Estat, al tercer trimestre del 2020, ha estat de 378 euros per persona, xifra que representa un increment del 0,8% en relació amb el tercer trimestre del 2019, i que equival a 48 euros de despesa diària.

Al llarg del tercer trimestre diverses comunitats autònomes confinen zones concretes per evitar rebrots de la covid-19. Aquest fet comporta restriccions de mobilitat en diferents àrees. Alhora, molts països estrangers mantenen mesures restrictives als viatgers procedents d’Espanya per accedir als seus territoris (quarantenes, tests PCR o prohibicions d’entrada). Això provoca un descens interanual dels viatges, les pernoctacions i les despeses dels residents.