Saltar al contingut principal

Comptabilitat trimestral. T1/2021. Avanç del PIB

El producte interior brut de Catalunya ha mostrat una taxa interanual del −4,3% el primer trimestre del 2021, segons l'estimació avançada, i la taxa intertrimestral s’ha situat en el −0,4%.

Quant als sectors, la indústria ha augmentat un 1,9% interanual, després que al quart trimestre del 2020 caigués un −4,8%. La construcció, amb una taxa del −11,5%, ha mostrat una millora de gairebé cinc punts respecte del darrer trimestre del 2020 (−16,3% interanual). Els serveis han mantingut una taxa negativa (−5,9%), però amb una certa recuperació respecte del quart trimestre del 2020 (−10,1%). L'agricultura, amb una variació interanual de l'1,2%, ha millorat en més de dos punts el seu darrer registre.

L'objectiu de l'avanç del PIB trimestral és proporcionar informació de l'evolució de l'economia catalana amb el mínim retard possible respecte del trimestre de referència. Per aquest motiu, el càlcul de les macromagnituds utilitza fonts estadístiques que no cobreixen el període complet i que normalment no inclouen les dades corresponents al tercer mes del trimestre.

L'avanç de resultats del PIB del primer trimestre del 2021 té caràcter provisional i s'actualitzarà en la propera publicació de la Comptabilitat trimestral, prevista per a l'11 de juny.