Saltar al contingut principal

Estimacions de població. 2021. Avanç. Dades provisionals

La població de Catalunya a 1 de gener de 2021 és de 7.716.760 habitants, segons dades provisionals de les Estimacions de població, elaborades per l'Idescat. Aquesta dada representa una disminució anual de 5.443 habitants (0,1%) respecte del 2020.

Per territori, el Penedès i les Comarques Gironines és on més augmenta la població en termes relatius, amb un creixement del 0,5%, seguits del Camp de Tarragona (0,4%), les Comarques Centrals i Ponent (0,2%) i l'Alt Pirineu i Aran (0,1%). Per contra, l'Àmbit Metropolità i les Terres de l'Ebre són els territoris on disminueix la població (−0,3% en tots dos casos).

Els resultats de l'avanç de les Estimacions de població estan disponibles per Catalunya, les províncies i els 8 àmbits del Pla territorial. Els resultats són provisionals i seran vigents fins al proper mes de desembre, quan l'Idescat els substitueixi per les estimacions postcensals definitives, que es calculen un cop es disposa de les xifres de naixements, defuncions i migracions de l'any de referència.