Indicadors de rendibilitat del sector hoteler. 12/2017 i any 2017. Dades provisionals

La facturació mitjana per habitació ocupada en establiments hotelers (ADR) van disminuir un 5,7% interanual a Catalunya al desembre del 2017 i es va situar en 83,52 euros. Per marques turístiques, Costa Brava mostra la taxa de variació interanual més elevada amb un 17,9% seguida de Terres de Lleida amb un 9,4%. D'altra banda, els ingressos per habitació disponible (RevPar) va disminuir un 10,1% respecte al mateix mes de l'any anterior, segons l'Enquesta d'ocupació hotelera.

L' any 2017, la facturació mitjana per habitació ocupada en establiments hotelers (ADR) va augmentar un 6,6% i es va situar en 96,89 euros, mentre que els ingressos per habitació disponible (RevPar) van augmentar un 10,8% respecte l'any 2016, segons dades provisionals.

Amb motiu de la creació de la comarca del Moianès, els municipis de Castellcir, Castellterçol, Granera i Sant Quirze Safaja (que formaven part de la marca Costa Barcelona), a partir del gener del 2016 passen a integrar-se a la marca Paisatges de Barcelona. Aquest canvi d'assignació representa un trencament de sèrie amb els resultats dels períodes anteriors.

Els indicadors de rendibilitat del sector hoteler tenen com a objectiu proporcionar informació sobre els ingressos percebuts pels empresaris hotelers per la prestació del servei d'allotjament. Aquests indicadors permeten avaluar la política de preus del sector i s'utilitzen per a la presa de decisions.

Es defineixen dos indicadors:

ADR: Average Daily Rate (Tarifa mitjana diària) o Facturació mitjana per habitació ocupada.

RevPAR: Revenue per Available Room o Ingressos per habitació disponible.

El RevPar= ADR*Grau d'ocupació per habitacions.

La recollida de dades per al càlcul de l'ADR i del RevPAR es fa amb l'Enquesta d'ocupació hotelera (EOH) que realitza l'INE mensualment. L'Idescat fa una difusió mensual d'ambdós indicadors en l'àmbit de Catalunya i per categories i marques turístiques.

Dades bàsiques

  • Twitter
  • Facebook
  • Google+
  • LinkedIn
  • Menéame
  • Digg

Compartiu aquesta adreça: https://idescat.cat/n2866

Sou aquí:

  • Novetats
  • Indicadors de rendibilitat del sector hoteler. 12/2017 i any 2017. Dades provisionals