Saltar al contingut principal

Estadística de l'activitat en càmpings. T1/2020

El nombre de pernoctacions als càmpings de Catalunya disminueix un 29,3% interanual al primer trimestre del 2020, segons dades provisionals de l'Enquesta d'ocupació en càmpings.

Segons l'origen del turisme, el domèstic decreix un 27,8%: el turisme català disminuiex un 27,4% i el procedent de la resta de l'Estat un 39,3%. Pel que fa al turisme estranger, també decreix un 32,3%. D'altra banda, el nombre de viatgers registrats en els càmpings disminueix un 33,9% interanual.

L'entrada en vigor de l'Ordre SND/257/2020, de 19 de març, per la qual es declara la suspensió de l'obertura al públic d'establiments d'allotjament turístic d'acord amb l'article 10.6 del Reial decret 463/2020, de 14 de març, pel qual es declara l'estat d'alarma per a la gestió de la situació de crisi sanitària ocasionada per la COVID-19, ha generat una situació sense precedents en la recollida de dades de l'enquesta. Al tancament progressiu des del 19 de març i la suspensió total de l'activitat a partir del 26 de març, s'hi ha d'afegir la dificultat en la recollida de la informació pel tancament dels establiments, fet que ha reduït la taxa de resposta i la qualitat de les dades estimades respecte a un mes normal. Per aquest motiu, s'ofereixen dades per a Catalunya però no per a les marques turístiques.